Gyógyulás

Elképesztő küzdelem: Így győzte le egymás után a betegségeket a 6 éves Miksa

Létrehozva: 2022.11.18.

Módosítva: 2022.11.18.

Sorban jöttek a nehézségek Miksa életében, de a kisfiú minden akadályt legyőzött. Az orvosok szerint minden adott, hogy idővel beszélni és járni tudjon, a szülők most ezekhez a fejlesztésekhez kérnek segítséget.

A kis Miksa teljesen normális terhességből sürgősségi császárral jött a világra, mert nem volt jó a szívhangja, édesanyja pedig vérezni kezdett. A fiú születése után minden úgy zajlott, mint az egészséges babáknál. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis a kisfiú mindössze egy napos volt, amikor a problémák elkezdődtek.

Mosolygós, jókedvű gyerek Miksa

Egy napig volt rendben minden, majd légzési nehézségei lettek. Megszűnt minden körülöttem, azt hittem elvesztem

 – mesélte a Borsnak a történetüket az édesanya, Barnay Andrea, aki mint mondja, olyan hirtelen csúszott ki a lába alól a talaj, hogy idejük sem volt sajnálni magukat vagy a gyermeket, helyette a megoldásokra fókuszáltak. – Miksát Pécsre vitték a koraszülött osztályára, ahol két hét után szerencsére rendeződött a légzése. Itt küldték el vizsgálatokra, amikből kiderült, Down-szindrómája is van, de ekkor ez nem érdekelt minket, hiszen annak örültünk, hogy egyáltalán a légzése helyreállt és nincs nagy baj, él.

Elmúltak a tünetek

A nehézségek azonban itt nem értek véget

A terápiák segítenek a gyereknek

– Négy nappal később azonban ismét kórházba került. Hirschsprung-kórt állapítottak meg nála, ami azt jelenti, hogy a belének az utolsó 18 szakasza nem volt beidegződve. Kezeléseket kapott, végül egy műtét oldotta meg ezt a problémát nála. Azt gondoltuk, végre minden rendben lesz, de hamarosan kijött az epilepsziája. A Cranoisacralis terápiának köszönhetően minden tünete elmúlt féléves korában, gyógyszert sem szed rá. Miksa ma már teljesen egészséges kisfiú a Down-szindrómát leszámítva – magyarázta az édesanya.

Újabb gondok

A kisfiú kétéves korában már mondott szavakat, megfelelő volt a figyelme, és jól fejlődött, de itt megállt a fejlődés. Miksa most hat éves, de nem tud rágni, nem tud beszélni, sem járni.

 Különböző terápiákra, gyógytornákra jár, amik úgy tűnik, hogy végre eredményt hoznak: javul a figyelme, változik az artikulációja, az érdeklődése, és egyre jobban fel akar állni. A további Borsóházas terápiákkal nagy eredményt érhet el az orvosok szerint. A szülők viszont nem tudják finanszírozni ezeket a fejlesztéseket, így a CsodaCsoport Alapítvány segítségével gyűjtést indítottak.

A családnak 942 ezer forintot kell összegyűjtenie a kezelésekre

– 942 ezer forintot kell összegyűjtenünk az egy éves terápiára, szerencsére sokan szeretik a kis Miksánkat, és egy hét alatt ennek a fele össze is jött. Bár sok nehézségen vagyunk túl, hálásak vagyunk, hogy mennyi sok jó emberrel találkoztunk. Az a lényeg, hogy mosolyog, jókedvű. Nekünk, szülőknek küzdelmes mindez, de ő boldog, és a mindent méltósággal visel, nagyon erős gyerek” – mondta mosolyogva Andrea. – Az orvosai szerint mindenhez megvan az adottsága, ha elég akaratereje van a fejlesztésekkel csodákat érhet el.

Aki segíteni szeretné a kisfiú felépülését, támogatását ide utalhatja

CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: Miksa 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek