Csalás

Vígan éldegél és az Instán pózol a nő, aki keze lefűrészelésével akart meggazdagodni

Létrehozva: 2022.09.12.

Már szabadult is az a szlovén nő, aki keze csonkolásával akart százmilliókra szert tenni. A mesés pénzösszeg helyett azonban börtön várta, miután a nyomozók rájöttek az igazságra.

Öncsonkítással akarta orvosolni anyagi gondjait egy fiatal nő. Váltig állította, hogy véletlenül vágta le a körfűrésszel a kézfejét, miközben otthon fát aprított, végül azonban kiderült: barátja volt az, aki a testrész lemetszette, hogy aztán besöpörhessék az egymillió eurós, azaz 400 millió forintos biztosítási díjat.

Julija Adlesic (középen), YouTube
Julija (középen) egy korábbi felvételen: épp a tárgyalására érkezik  Fotó: YouTube

A szlovén Julija Adlešič esete az első pillanatban szörnyű balesetnek tűnt, később azonban egyre biztosabbá vált, hogy más áll a háttérben. Az első gyanús jel az volt, hogy az amputált nő és barátja meg sem próbálták magukkal vinni a levágott testrészt, nehogy az orvosok visszavarrhassák, ám ennél is aggasztóbb volt a tény, hogy a nő párja, Sebastien Abramov korábban öt biztosítónál is szerződést kötött Julijra, a "baleset" előtti napokban pedig műkezekre keresett rá a neten.

Végül nem csak a párost, de a férfi szüleit is bíróság elé állították. Eleinte mindent tagadtak. Julija többször is felemlegette, ki akarná húszévesen megcsonkítani magát és tönkre tenni ezzel az életét. Végül azonban vádalku keretén belül elismerték tettüket. A nőt eredetileg három évre ítélték, á végül a büntetést 19 hónapra csökkentették. A férfi 2 év öt hónapot kapott, míg a csalásban ugyancsak segítséget nyújtó szülők felfüggesztett büntetéssel megúszták.

Már szabadult is az öncsonkító nő

Julija Adlešičet tavaly szeptember 12-én ültették le, ám ekkor már előzetesben annyi időt töltött, hogy azóta szabadult is – írja a Daily Star. A lap megjegyzi: Instagram-oldalának tanúsága szerint a nő igyekszik vígan élni az életét, közösségi felületein gyakran készülnek róla olyan fotók, melyeket az influenszerek oldalairól jól ismerhetünk. Arra azonban gondosan ügyel, hogy a bal kézfeje mindig takarásban legyen, ami azt sejteti, hogy noha a rendőrök az álbaleset helyszínén végül megtalálták a lemetszett testrész, azt az orvosoknak mégsem sikerült visszavarrniuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek