Gyász

Kiderült, mikor halt meg valójában II. Erzsébet

Létrehozva: 2022.09.09.

Módosítva: 2022.09.09.

Jóval a hivatalos bejelentés előtt hunyt el II. Erzsébet királynő.

Balmoral, 2022. szeptember 8. 2022. szeptember 6-án készítet II. Erzsébet brit királynõrõl, amint Liz Truss miniszterelnök-jelölt fogadására készül skóciai nyári rezidenciáján, a balmorali kastélyban. A Buckingham-palota 2022. szeptember 8-i közélése szerint a 96 éves uralkodó orvosi felügyelet alatt áll, mert aggasztónak ítélték meg egészségi állapotát. MTI/AP/PA pool/Jane Barlow

A királynő békésen hunyt el Balmoralban közölte a hírt a nyilvánossággal csütörtökön 18 óra 31 perckor egy hivatalos közleményben a Buckingham-palota. Azonban kiderült, II. Erzsébet ekkor már órák óta halott volt.

Az új miniszterelnöknek, Liz Truss-nak azt mondták, hogy a királynő két órával azelőtt halt meg, hogy a hírt közölték a nyilvánossággal.

II. ERZSÉBET; VI. GYÖRGY; III. KÁROLY; TRUSS, Liz
Fotó: Dominic Lipinski

A kormányfőt ugyanis már délután 4 óra 30 perckor értesítették Erzsébet haláláról, árulta el a miniszterelnök hivatalos szóvivője. Kiderült az is, hogy Simon Case kabinettitkár közölte vele a tragikus hírt.

Mint ismert, Liz Truss még találkozott az uralkodóval kedden, amikor felkérte, hogy alakítson új kormányt. Erről az eseményről került ki az utolsó hivatalos fotó II. Erzsébetről. A felvételen II. Erzsébet mosolyogva üdvözölte Trusst, másnap azonban ki kellett lépnie egy online tárgyalásról, mivel rosszul érezte magát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek