Túszdráma Soroksáron

Soroksári túszdráma: "Apa végre börtönbe került”

KKP

Létrehozva: 2022.08.25.

Módosítva: 2022.08.25.

Bozótvágó késsel fenyegette volt magyar párját és közös gyermeküket egy egyiptomi férfi Soroksáron kedd délelőtt. Amadallát végül a Terrorelhárítási Központ emberei ártalmatlanították. A nyolcéves Szanna megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy az apja egy ideig nem árthat nekik.

Hajnalka évekig Hollandiában dolgozott a biztosítási szakmában. Így ismerkedett meg az egyiptomi származású Amadallával. A férfi kezdetben nyájasan és előzékenyen viselkedett, a nő pedig beadta a derekát. Úgy döntöttek, hogy családot alapítanak, és Magyarországra, Budapestre költöznek. Idővel megszületett a ma nyolcéves Szanna. Egy ideig békességben éltek, de aztán megmutatkozott a férfi valódi természete. Egyre nehezebben fékezte indulatait, gyakran kapott dührohamot.

Túszdráma Soroksáron
A rendőrök jól kezelték a helyzetet

– Ha valaki nem ismeri Amadallát, ránézésre azt gondolja, hogy egy szeretni való teremtés. A szomszédok is szelíd embernek tartják, pedig 

valójában egy agresszív vadállat

. Három évvel ezelőtt a lányom bordáját is eltörte

 – mondta a Borsnak Ferenc, Hajnalka édesapja. A nő a kislányával együtt hozzá költözött, Amadalla is oda járt látogatóba, miután Hajni két évvel ezelőtt szakított a férfival.

– Elég ellentmondásos figura a lányom volt párja. A kis Szannáról gondoskodott, mindent megvett neki, most is vásárolt iskolai felszerelést. Azt viszont nem volt hajlandó elfogadni, hogy Hajnalka nem kért már belőle, és különösen nehezen viselte, hogy Hajni néhány hónapja megismerkedett egy új férfival. 

Soroksári erőszak
Ferenc megkönnyebbült Fotó: Végh István/Bors

Amadalla azt gondolta, a szakítás ellenére ő rendelkezik a lányom felett. Nem normális –

 fakadt ki Ferenc, és hozzátette: régóta sejtette, hogy baj lesz. Aggodalma kedd délelőtt beigazolódott.

– Amadalla ajándékot hozott Szannának. Berontott a kertbe, majd a házba, és mivel ismerte az otthonunkat, tudta, hol tartjuk a bozótvágó kést. Valahogy kettesben maradt odabenn az unokámmal, és bezárta az ajtót. Fenyegetőzni kezdett. Ha nem is túl jól, de megtanult magyarul, így minden szavát értettem. Félelmetes volt. A lányom hívta a rendőrséget, a Terrorelhárítási Központ pedig rövid időn belül megérkezett. 

A kommandósok gumilövedékkel belőttek az ablakon, és eltalálták Amadallát. Örülök, hogy Szanna nem sérült meg. 

Az egyenruhások a bejáratot is betörték, a pasast pedig elvitték a mentősök – mesélte már megkönnyebbülve a nagyapa. – Már a távoltartási végzés gondolata is felmerült a lányomban. Igaza volt! Nagyon bízom benne, hogy az egyiptomit kiutasítják az országunkból. Szannának biztos nem fog hiányozni, hiszen, amikor megtudta, hogy elvitték, csak annyit mondott: „apa végre jó helyre, börtönbe került”.

Soroksári erőszak
AFotó: Végh István/Bors

Ferenc biztos benne, hogy se ő, se Hajnalka nem fogja a börtönben meglátogatni Amadallát.

A Bors megtudta: a túszejtőt már kiengedték a kórházból, de nem mehetett haza a Hajnalkák házához közeli albérletébe. A rendőrök ugyanis őrizetbe vették, és kezdeményezték az ügyészségnél a letartóztatás indítványozását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek