Üzemanyag

Előkerültek a benzintolvajok Budapesten, ez a trükkjük!

Bors

Létrehozva: 2022.08.03.

Módosítva: 2022.08.10.

Soroksáron megtörtént, ami már nagyon rég, fényes nappal próbálták meg leszívni az üzemanyagot, amíg a család vásárolt.

Kifigyelte négy ismeretlen, hogy a család betankol 30 liter üzemanyagot a soroksári bevásárló komplexumnál, majd körülállták az autót, hogy megpróbálják ellopni a benzint. Egy 18. kerületi Facebook csoportban terjed a figyelmeztetés, miszerint legyen mindenki nagyon óvatos és körültekintő, hiszen újra előkerültek az üzemanyagtolvajok.

Akkor, amikor hatósági ár nélkül, nagyjából 700 forintot kell fizetni egy liter üzemanyagért, megéri a tolvajoknak, hogy egy tanknyi benzint vagy gázolajat ellopjanak. Ez egy 45 literes tank esetében ugyanis több mint 30 ezer forintot jelent.

A legegyszerűbb módszer, hogy egyszerűen elvágják a tank alatt az üzemanyag csövét, és felfogatják a kifolyó üzemanyagot. A másik lehetőség, hogy közvetlenül a betöltő nyílást feszítik fel, és onnan szívják le csővel az üzemanyagot. Ez történt Budapesten is a minap.

A posztoló szerint, kifigyelhették őket, ugyanis beálltak a bevásárlóközpont kútjára, ahol 30 litert tankolhattak. Majd átgurultak a lakberendezési áruházba, ahol ittak egy kávét, és vásárolgattak körülbelül egy órát. Amikor kiléptek az áruház kapuján, már rögtön feltűnt valami.

„A kocsink hátuljánál és a tőle balra lévő kocsi között 4 ember sürgött. Amikor odaléptünk a kocsihoz rögtön beszálltak és elhajtottak. Furcsállottam, de amikor rájöttem az okára, már késő volt. A benzintankunk fedele fel volt feszítve. Ha 5 perccel később jövünk, már késő lett volna… A két kocsi tankja olyan közel volt egymáshoz, hogy pár perc alatt leszívták volna és mivel négyen voltak, eltakarták volna a műveletet”

- írták a megdöbbentő eseményről a Budapesti Autósok oldalon.

A Bors megkereste a rendőrséget is, akik közleményükben azt írták:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett ügyben a BRFK XVIII. és XX. –XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára feljelentés, bejelentés nem érkezett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek