Tárgyalás

Le akarta vágni a fejemet – Brutális részletességgel mesélt az őt megvakító férfiról a kemecsei édesanya

Létrehozva: 2022.06.07.

Módosítva: 2022.06.07.

Exe nem egyszerűen elvette Gabriella látását, puszta kézzel tépte ki a fiatal anyuka szemét.

Noha ő és családja még reménykedik a csodában, minden valószínűség szerint egész életét vakon kell leélnie annak a fiatal kemecsei nőnek, akinek exe tépte ki a szemeit egy vita során. Gy. Attila már korábban is kegyetlenül viselkedett Lakatos Gabriellával. Amikor a nő a szakítás mellett döntött, a férfi egyszerűen elrabolta és fogva tartotta őt. Gabriellának akkor sikerült elmenekülnie. Később pont azért találkoztak, hogy a férfi meggyőzze a nőt, hogy vonja vissza a feljelentést, végül azonban elvette a szeme világát.

A bíróság a korábbi, emberablási ügy miatt ült össze kedden.

A vádlott távmeghallgatással vesz részt a tárgyaláson. A bíró megkérdezte Gabriellát, hogy zavarja-e, ha Gy. Attilát bekapcsolják, mire a lány határozott nemmel válaszolt. Felajánlották neki, hogy ne tanúskodjon, mivel az elrablás idején élettársak voltak, de a lány nem élt a lehetőséggel.

Nem bocsát meg exének

A tárgyalás előtt kollégánknak sikerült pár mondatot váltania a testvérével együtt épp a Szentföldről hazaérkező Gabriellával, aki arra a kérdésre, hogy meg tud-e bocsátani Attilának, eképp felelt:

– Egy gyilkos sem örökli az Istennek országát. Vannak kövek a szívemben – magyarázta a fiatal nő, jelezve: még nem kész arra, hogy bocsánatot adjon.

megvakított kemecsei édesanya, Lakatos Gabriella, valamint testvére, Róbert, Bors
Gabriella és testvére, Róbert a nyíregyházi bíróságon  Fotó: Bors

 Hozzátette:

– Ne tőlem kérjen senki bocsánatot, kérjen az Úr Jézustól!

Rémálmai vannak a lányának

Gabriella arról is beszámolt: kislányának folyamatosan rémálmai vannak az eset óta. Az édesanya csak úgy tudja megnyugtatni az éjszakánként felriadó gyermeket, hogy azt mondja neki: egy picit látja őt. Ez azonban sajnos nem igaz. Sőt, egy nemzetközileg elismert szemészprofesszor is azt közölte a családdal, hogy az ő tudása alapján egyelőre nincs arra remény, hogy Gabi visszanyerje a látását.

Le akarta vágni a fejemet

Gabriella részletesen mesélt az őt bántalmazó Gy. Attila rémtetteiről a bíróságon.

megvakított kemecsei édesanya, Lakatos Gabriella tárgyalása, vádlott: Gy. Attila, Nyíregyháza
A vádlott nem jelent meg személyesen a tárgyaláson  Fotó: Dombóvári Tamás / Bors

– Ököllel és tenyérrel ütlegelt. Az orromból és a számból is ömlött a vér. Nekilökött egy szekrénynek, aminek kitört az üvege. Ezután egy olyan partvissal esett nekem, ami a benzinkutakon szokott lenni. Kimenekültem az utcára, de ő utánam jött egy bárddal. Le akarta vágni a fejemet, ezt mondta is – sorolta a lány a bíróságon.

– Ez az ember engem nem vert, hanem gyilkolt. Volt, hogy kirángatott az autóból és a betonba verte a fejemet.

Gabriella egyébként a bíróságon végig Balázsként hivatkozott exére: mint magyarázta, annak idején a férfi ezen az álnéven mutatkozott be neki, így ő már csak így képes hívni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek