Gyász

Tetoválásairól azonosították a meggyilkolt kétgyermekes édesanyát

Kóré Károly

2022. február 18. péntek 09:00

Tetoválásai és a DNS-e alapján azonosította a holland rendőrség az Oranje csatornából előkerült magyar családanya holttestét. Éva édesapja a Borsnak elmondta: neki kellett mintát adnia a hatóságoknak. Drámai részletek következnek.

Nem csitulnak az indulatok a Hollandiában meggyilkolt magyar nő családjában. István, a gyászoló apa hiába próbálta Évát óvni az agresszív drogkereskedőtől, győzött az erőszak. A családanya ugyan Magyarországra menekült az elvált férje elől, Jant semmi és senki sem állíthatta meg. 

Napokig nem tudta, hogy megvan a lánya

A távoltartási végzés ellenére az asszony után jött, és rávette a két közös gyermekük anyját, hogy menjen vele vissza. Ez még 2019 végén történt. István 2020 elején bejelentette a magyar és a holland rendőrségen, hogy a gyermekét képtelen elérni, azonban állítása szerint semmilyen értékelhető segítséget nem kapott.

- Magyarországon a lányom eltűnése után leadtam a DNS-mintámat, amit aztán kiküldtek Hollandiába. Azt mondták, hogy mindkét helyen sok az ismeretlen holttest, és alkalomadtán összevethetik az anyaggal. Ugyanebből a célból fényképeket kértek Éváról, melyeken jól látszanak a tetoválásai. Most ezeknek köszönhetően sikerült a gyermekem azonosítása. Mivel az eljárás időigényes, napokig nem is tudtam, hogy Éva földi maradványai előkerültek – magyarázta az apa.

Éva rettegett a férjétől/Olvasói fotó

István szerint a holland rendőrség elkésett

- A lányom holttestét január 7-én találták meg az Oranje csatornában, nekem azonban csak 12-én szóltak a már a miskolci nyomozók. Mivel nem tudták a telefonszámomat, kijöttek a lakásomra. Bárki elképzelheti, mit éreztem, amikor konkrétan megtudtam, azt, amit egyébként is sejtettem – mondta a Borsnak István, akit nem elégít ki a tudat, hogy lánya feltételezett gyilkosát Hollandiában letartóztatták.

- Ha a holland rendőrség időben lépéseket tesz, Éva még mindig él! Ez a meggyőződésem. A gyermekem halálába beletörődni nem tudok, azt szeretném, hogy Jan méltó büntetést kapjon. A legjobb az lenne, ha a kezeim közé kerülne, bárki biztos lehet benne, hogy ahogy ő sem tette, én sem ismernék irgalmat. Nekem most azonban az a legfontosabb, hogy tisztára mossam a családom nevét – nyilatkozta István, aki sérelmezi, hogy az internetes fórumokon azzal támadják, hogy 2020 óta nem kereste elég kitartóan a lányát.

Jan kegyetlenül végzett volt feleségével

Pénzt is kínáltak neki, de nem fogadta el

- Szerettem volna kiutazni Hollandiába, de a járvány miatt nem tudtam. Tehetetlen dühöt éreztem, mert nem tudtam a lányomat megvédeni. Biztos voltam benne, hogy Jan fogva tartja. Korábban is többször durván megverte – zokogta István és hozzátette: a családja tragédiája nagy médiavisszhangot kapott, de ő nem szeretne a lánya halálán nyerészkedni.

-Több televízió és újságíró is pénzt ajánlott a nyilatkozatomért, de nem szeretnék túl sok helyen szerepelni. Csendre vágyom, szeretnék békében emlékezni a gyermekemre. Mostanában sok tragédiát kellett kibírnom, két év alatt összesen öt közeli rokont veszítettem el. A húgom decemberben hagyott itt bennünket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelenül mutogatják magukat a magyar DJ-lányok - nézze meg a képeket!

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

vg.hu

Medvegyev: Moszkva még az oxigénről is lekapcsolja a baltiakat

ripost.hu

Újabb információ derült ki Horváth Gréta új pasijáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek komoly lelki átakulást hoz a Rák újhold

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok: borzalmas, ami jön

borsonline.hu

Szabó Zsófi is ledobta a textilt, nagyon dögös friss fotóján

borsonline.hu

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban megsérült táncos

További cikkek

Időjárás

Elkezdődött: Pokoli hőséggel tombol ma a kánikula

Tragédia

Újra gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz