Te bevállalnád? Bizarr, mi kerülhet ezentúl a tányérunkra

Te bevállalnád? Bizarr, mi kerülhet ezentúl a tányérunkra

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. február 23. 16:15
Hihetetlen, mit fogadott el az Európai Unió.

A Radar utánajárt annak, hogy miért is lehetett olyan fontos az Európai Unió számára, hogy jóváhagyja egy újabb rovar fogyasztását. A tücsök már a harmadik olyan gasztronómiai újdonság, ami Európában is felkerülhet az étlapokra, pedig a kontinensen élők eddig ezt elképzelhetetlennek tartották.

Népszerű szokássá vált azonban a rovarevés: a Távol-Keletről indult kulináris élvezet Európában is egyre népszerűbb. A tücsök fogyasztásának állítólag van környezetvédelmi hatása is, de az emberi szervezet számára vitamintartalma miatt is fontos lehet.

A bizarrnak tűnő ételek „betörése” a kontinensre egy új gasztronómiai forradalom kezdete, legalábbis francia mesterszakácsok szerint. Talán a sok meglepő újdonság mellett az egyetlen, ami nem meglepő, hogy éppen a francia szakácsok reagáltak elsőként a hírre, hiszen Franciaország eddig is nyitott volt az ilyen jellegű újdonságokra.

A témával kiemelten foglalkozott a Radar, a Hír TV napi riport magazinja.

Radar, minden hétköznap 17:30-tól a Hír TV-n!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.