Aktuális

Nagy a baj: Újabb korlátozások várnak az oltatlanokra Görögországban

MTI

Létrehozva: 2021.11.19.

További korlátozásokat vezetnek be Görögországban a koronavírus ellen be nem oltott állampolgárokkal szemben, mivel még mindig magas a fertőzés aránya - jelentette be csütörtök este Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök.

Hétfőtől csak a beoltott emberek léphetnek be a fedett nyilvános helyiségekbe, a mozikba, színházakba, bárokba, tavernákba, fodrászatokba és edzőtermekbe - mondta a politikus az állami rádióban.

Eddig az oltatlanok is bemehettek ezekre a helyekre, ha 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt-eredményt mutattak fel.

A kormányfő elmondta, hogy minden 60 éves és idősebb embernek legkésőbb hét hónappal a második oltás után harmadik emlékeztető oltást kell kapnia, hogy oltási bizonyítványa érvényes maradjon.

A görög vezető hozzátette, javasolni fogja az Európai Bizottságnak, hogy tegye ezt az egész Európai Unióra kiterjedő normává.

Csak így leszünk képesek egy jobb karácsonyt ünnepelni

– hangoztatta.

Azok, akik még mindig ódzkodnak az oltástól, másképp gondolkodnának, ha hallanák, mit tapasztaltak az intenzív osztályokon az oltatlanok, akik megbetegedtek - fejtette ki Mitcotákisz.

A mintegy 11 milliós ország lakosságának körülbelül 61 százaléka kapta meg az összes szükséges oltást, jóllehet a hatóságok korábban azt remélték, hogy ez az arány őszre eléri a 70 százalékot.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök esti adatai szerint Görögországban az elmúlt 28 napban 149 630 esetet regisztráltak, 1527-en meghaltak. A járvány tavalyi kezdete óta már 861 117 fertőzöttről és 17 075 halottról tudni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek