Aktuális

Milyen ember az ilyen? Kerekesszékbe kényszerítette örökbefogadott gyerekét az anya

Bors

Létrehozva: 2021.06.01.

A nő a kislányt még csecsemőként fogadta örökbe, és 500 felesleges orvosi vizsgálatnak vetette alá.

Forrás: Make-A-Wish Foundation

Bizarr históriát göngyölítettek fel amerikai lapok, melyből az látszik, hogy egy 31 éves nő gyakorlatilag válogatott kínzásoknak tette ki örökbefogadott kislányát. Sophie Hartman még csecsemőként fogadott örökbe egy hatéves, zambiai kislányt, és kiderült, hogy 

hazudott azóta 6 éves kislánya betegségéről, akit feleslegesen kerekesszékben szállított és vitt el több mint 500 orvosi vizsgálatra.

Hartman azzal haknizott, hogy örökbefogadott lánya egy ritka idegrendszeri betegségben, váltakozó hemiplegiában szenved, ám az orvosok 16 napnyi tüzetes kivizsgálás után teljesen egészségesnek találták a gyereket.

Az anya a bírósági dokumentumok szerint kétéves kora hurcolja orvosról orvosra a lányát, és egy teljesen szükségtelen orvosi beavatkozásnak is kitette azzal, hogy egy etetőcsövet ültettetett be neki. A lányt arra kényszerítette, hogy lábvédőt hordjon és kerekesszékben üljön, annak ellenére, hogy az orvosok szerint erre semmi szükség nem volt.

A kislányt valóban diagnosztizálták a betegséggel, ezt az anya által megfigyelt tünetek, többek közt a súlyos rohamok alapján tették, amelyeket Hartman elmondása szerint csak ő látott. Először a Seattle-i Gyermekkórház dolgozói fogtak gyanút, hogy a kislányt „egyre komolyabb eljárásoknak teszik ki olyan nem dokumentált tünetek alapján, amelyekről csak a szülő számolt be”. A nőt most orvosi gyermekbántalmazással” vádolják.

A Zambiából csecsemőkorában örökbefogadott kislányt azóta kiemelték Hartman gyámsága alól.

A nyomozók megtalálták a nő naplóját is, amelyből kiderült: saját magán agyhártyagyulladást és mononukleózist is „diagnosztizált”, volt, ahol azt írta.

Amikor szenvedésről van szó, kényszeresen hazudok vagy túlzok.

Hartman ügyvédje szerint ugyanakkor a nő ártatlan, mivel a kislány diagnózisát korábban több orvos és független vizsgálat is megerősítette.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek