Aktuális

„Az egész családot meghívom egy ebédre” – így várja az utca embere a teraszok nyitását

Kóré Károly

2021. április 23. péntek 20:15

Szombattól újra sörözhetünk, pizzázhatunk az éttermek teraszain. A Bors vendéglátósokat és potenciális vendégeket kérdezett az újranyitásról.

Újra ehetünk egy jót a kedvenc éttermünkben. A kormány döntésének értelmével – mivel elértük a 3,5 milliós beoltottat – szombattól a vendéglátósok és a célközönségük közösen lélegezhet fel.

A Bors kíváncsi volt rá, hogy mit szólnak az újranyitáshoz az érintettek.

Szabadabb lett az élet

Attilával az 51-es villamoson találkoztunk.

A Mester utca egyik népszerű pizzériája előtt javában építették a teraszt, amikor odaértünk. Amikor az egyik tulajdonost megszólítottuk, tömören elmondta: örülnek, hogy túlélték az elmúlt hónapokat.

– Kinyithatunk, és ki is nyitunk. Talán lesz forgalmunk, de nekünk annyiban szerencsénk volt, hogy már régóta foglalkozunk kiszállítással, tehát nem az elmúlt időszakban kellett becsatlakoznunk azokhoz, akik csak a járvány miatti korlátozások miatt kezdtek ilyen módon értékesíteni – fogalmazott üzlettársa, Dani.

Vágynak a cukrászdákba, éttermekbe

Zolit egy cukrászda előtt állítottuk meg. Mint elárulta, kész tervei vannak a hétvégére.

Már nagyon vártuk, hogy újra étteremben étkezhessünkAz egész családot meg is hívom a kedvenc hamburgerezőmbe. Szerencsére ott terasz is van. Bízom abban, hogy szombaton jó idő lesz, így teljes lehet az élmény!

Jani az elmúlt hónapokban a legkülönbözőbb helyeken volt kénytelen elfogyasztani az ebédjét.

Egészen biztos vagyok benne, hogy mostanában több teraszt felkeresek majd!

Péntek reggel egy újabb örömhírt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök: várhatóan a jövő héten újabb mérföldkőhöz érkezünk és elérjük a 4 milliós számot oltottságban. Akkor pedig a konditermek és a színházak is nyithatnak.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet