Aktuális

Gyermekkora legszörnyűbb élményéről vallott Bodnár Attila

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.02.26.

Képtelen végignézni egy állat levágását Bodnár Attila. Most a Borsnak mesélte el, miért alakult ez így.

Forrás: YouTube

Bodnár Attila és Papp Rita soha senkinek nem engedné, hogy bántsák Hápi kacsát. A zenészházaspár is kitöltötte az egy hónapig tartó online állatvédelmi konzultáció kérdőívét. Ennek kapcsán beszéltek az állatvilághoz fűződő kapcsolatukról.

Bodnár Attila elárulta: gyermekkori emlékek miatt azóta is alig eszik húst.

– Gyerekkoromban sok időt töltöttem vidéken élő nagyszüleimnél. Sosem felejtem el, mennyire átéltem a csirkék, a kacsák és a malacok szenvedését, amikor levágták azokat. Belém hasított a fájdalom, amikor hallottam a visításukat és az elkeseredett hápogásukat. Úgy sírtam, hogy alig bírtak megvigasztalni. Azóta is kevés húst eszem – magyarázta az előadóművész.

– Családunknak az elmúlt 35 évben állandó tagjai voltak a velünk élő kutyák és cicák. Volt olyan időszak, amikor a kutya mellett 5 cicánk is volt. A dalból ismert Jasper is az egyik kutyánk volt!

Bodnár Attila az online kérdőív kapcsán a Borsnak is kifejtette gondolatait.

A „szilveszteri tűzijáték problémára” az a javaslatunk lenne, hogy az emberek gondolkodjanak el azon, vajon ez a pár percig tartó „szórakozás” mit jelent annak a több tízezer félelemtől reszkető állatnak, akik közül rengetegen egyedüli megoldásnak a menekülést látják– fogalmazott az énekes, aki az állatkínzókat a lehető legszigorúbban büntetné.

– Aki egyszer már megtette, megteszi többször is. Nem kellene a harmadik csapást kivárni, ugyanis az állatoknak is csak egy életük van. Az állatviadalok rendezőire, résztvevőire pedig még súlyosabb szankciót hoznánk. Itt nem egyszerűen emberek gonosz és tanulatlan viselkedéséről van szó, hanem pénzéhségből ölnek, öletnek halomra állatokat. Ez nem csak tiltott szerencsejáték, hanem az embereknek a humánumból és erkölcsből való teljes kilépése – fejezte be a zenész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek