Aktuális

Megszakad a szív: Esélyt kap az életre karácsonyi ajándékként a négy éves rákos Oliver

Bors

Létrehozva: 2020.12.10.

A 100 millió forintos rákkezelés a lehető legnagybb karácsonyi ajándék a kisfiú és családja számára.

Forrás: JustGiving

Élete legnagyobb karácsonyi ajándékát kapja az a ritka rákkal küzdő kisfiú, aki hamarosan életmentő kezelésen esik át. A hatalmas összeget a család, a barátok és a világ minden tájáról ismeretlen jóakarók gyűjtötték össze.

A most négy éves angol kisfiút, Oliver Stephensont januárban diagnosztizálták egy ritka betegséggel. Az úgynevezett neuroblastoma évente 100 gyermeket érint az egész Egyesült Királyságban.

A kór átterjedt a koponyájára, a szemgödrére és a csontvelőjére is, ezért nemcsak kemoterápián, hanem őssejt-kezelésen, valamint csontvelő-átültetésen is átesett. Életét azonban véglegesen egy amerikai kezelés mentheti meg, amely megakadályozza a rák visszatérését.Ehhez gyűlt most össze most az egyik internetes oldal, a JustGiving segítségével 270 ezer font, azaz a több mint 100 millió forint.

A hihtetetlen adomány nemcsak a család és a barátok, hanem az egész világ összefogásának is köszönhető. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített

– idézi az édesanyát, Laurát a DailyStar.

Nagyon nehéz év volt ez számunkra, Oliver sokat küzdött. Most jól van, fitt és erős. A következő lépés, hogy Amerikába menjünk a kezelésre. Ez a valaha volt legjobb karácsonyi ajándék

– tette hozzá.

A nő elmondta, mivel a ritka betegségből kigyógyuló emberek 60 százaléka visszaesik, ők minden meg akarnak tenni, hogy ez Olivernél ne következzen be. Az amerikai útra jövő év márciusában kerülhet sor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek