Aktuális

A professzor úr „kiosztotta” az orvost - Merkely Béla harcolt a focipályán 11-szer újraélesztett Ádámért

Bors

2020. december 2. szerda 16:30

Újra százszázalékos állapotban focizik az a 19 éves dabasi focista, akit három éve 11-szer kellett újraéleszteni, miután összeesett egy meccsen. A visszatérésben fontos szerepe volt Merkely Béla professzornak.

Ismét teljes erőbedobással focizik a három éve egy felkészülési meccs közben többször is újraélesztett dabasi Duhaj Ádám. A fiatal játékossal a Sportszelet Online készített interjút, amelyben elmondta, a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla harcolt azért, hogy miután veleszületett koszorúér-rendellenességet állapítottak meg nála, újra sportolhasson.

PEST MEGYEI II. OSZTÁLY, DÉLI CSOPORTAz idestova három esztendeje többször is újraélesztett dabasi Duhaj Ádám...

Közzétette: Sportszelet Online – 2020. december 1., kedd

Már százszázalékosan beleállok a munkába, és ugyanannyit edzek, mint a többiek – kezdte Ádám, aki jelenleg a Pest megyei II. osztályú Dabas II. labdarúgója. – A professzor úrnál voltunk többször is vizsgálaton, aki megszabta, hogy a pulzusom milyen érték fölé nem mehet, és ennek érdekében mellkaspántot, illetve polár órát kellett viselnem, de szerencsére körülbelül nyolc hónapja már ez sincs kikötve.

Elárulta, néhány hónapja járt utoljára Merkely Bélánál, aki bár azt mondta, miután az eredményei jók lettek, elég csak évente visszamennie, a 19 éves focista édesanyja viszont félti gyermekét, ezért inkább megjelennénk félévente.

–  Amikor kijöttem a kórházból és már felépültem, azzal biztatott a professzor úr, hogy még lehet versenyengedélyem. Amikor ezt kimondta, nagy örömöt okozott nekem. Ám még mielőtt a Dabassal elkezdődött volna a bajnokság, kijött a sportközpontba egy sportorvos, és úgy voltam vele, legyen meg már ott az engedélyem, ne kelljen még külön is ezzel foglalkozni. A vérnyomásom és az EKG-eredményem is rendben volt, de amikor meglátta, hogy heg van a mellkasomon, egyértelműsítette, hogy nem tudja megadni a sportorvosi engedélyt. Ekkor kiborultam és hívtam anyát, mi legyen, mert ő sem akarta elhinni, hogy ez megtörténhet. Merkely Béla professzor úrral ekkor már-már heti szinten tartottuk a kapcsolatot. Anya felhívta, és a professzor úr annyit mondott neki, hogy azon nyomban szerezzük meg az orvos nevét.

Az FC Dabastól el is kértük, és nem titok, a professzor úr „kiosztotta” az orvost, mondván, mit képzel, hogy a döntését felülbírálja? Volt egy kis balhé, de a lényeg, hogy felmentünk a professzor úrhoz, aki lepecsételte az engedélyt mesélte a fiatal focista.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

metropol.hu

Friss kutatás! Jóval tovább fertőzhet az omikron, mint azt eddig hittük

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

nemzetisport.hu

MU: C. Ronaldo nem volt elégedett, letiltotta a Transfermarktot

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

origo.hu

Élő internetes pornóban szerepel az RTL Klub egykori sztárja - képek