Aktuális

Trabanttal utaztak a Föld végére Attiláék

Bors

Létrehozva: 2020.11.25.

Bő három hét alatt bejárta fél Európát egy 29 éves Trabanttal Fehér Attila,

aki a már tapasztaltnak mondható világutazóval, Vadász Zsolttal kiegészülve a „Föld végére” is eljutott. Amíg a világjárvány kellős közepén sokan a lakásból sem mozdulnak ki, a modern kori felfedezők minden fennakadás nélkül jutottak át a határokon.

– Eredetileg Afrikába mentünk volna egy humanitárius útra, de a koronavírus miatt erről idén le kellett mondanunk. Aztán elterveztem, hogy körbejárom Európát egy veterán autóval, amiből az lett, hogy november elsején útnak indultam egy Trabanttal – mesélte a Borsnak a negyvenéves Attila, aki nyolcezer kilométert maga mögött tudva éppen a napokban ért haza.

Az útja Ausztrián, Németországon, Franciaországon keresztül vezetett Spanyolország legnyugatibb csücskébe, amit Finisterre-foknak, azaz végső foknak neveznek. Ez azért érdekes, mert a középkorban úgy hitték, hogy ez a terület a „Föld vége”.

– Spanyolországban csatlakoztam Attilához, ahonnan már két Trabanttal mentünk tovább a célállomásra. A szállást puritán módon a kocsikban vagy zarándokszállásokon oldottuk meg – tette hozzá Vadász Zsolt, aki immár 21 éve járja rendületlenül a világot. Élt már Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, bejárta a skandináv államokat, és az északi fényt is fotózta. Afrikában hatszor, a Ka­ukázusban pedig kétszer járt Trabanttal. A folyamatos mozgásban lévő férfi legutóbbi vállalásaként szemetet szedett az El Camino teljes útvonalán, amit idén teljesített 18. alkalommal.

– A kocsival semmi baj nem volt, csupán az utolsó előtti nap kellett kicserélni egy kisebb alkatrészt. A járvány miatt egyébként semmilyen korlátozásba nem ütköztünk, ami hátráltatta volna az utunkat. Természetesen ahol kellett, a maszkot viseltük, és a szabályokat mindenhol betartottuk – magyarázta a kamionok javításával foglalkozó Attila.

A nem mindennapi túra után Zsolt maradt Spanyolországban, ahol jelenleg is a világutazó Trabant című könyvének második részén dolgozik. Attila azonban Olaszországot és Szlovéniát érintve érkezett Magyarországra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek