Aktuális

Kis híján belehalt az édesanya a horrorbetegségbe, ami 10 hét alatt a testsúlya felét emésztette fel

Bors

2020. április 27. hétfő 18:15

Az orvosok eleinte azt hitték: ételmérgezése van. Ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna.

Kis híján az életébe került a betegsége annak a nőnek, aki tíz hét leforgása alatt közel a testsúlya felére fogyott. Ekkor már olyan rossz állapotban volt, hogy egyetlen falat étel sem maradt meg benne, ellenben naponta félszázszor kellett vécére mennei. A kisfia a közelébe sem mert menni, mert nem ismert rá a saját édesanyjára.

Az angliai Walsall városában élő, 37 éves Trudi Stonard kálváriája 2014 decemberében kezdődött némi gyomorpanasszal - a helyzet azonban pár hét leforgása alatt kritikusra fordult. Először irritábilis bél szindrómát diagnosztizáltak nála, ám miután egyre rosszabbul volt, és egyre soványabb lett (összesen 25 kilót fogyott 10 hét alatt) már az orvosok is sejtették, hogy valami más állhat a háttérben.

"Korábban nem volt semmi baj a gyomrommal. Onnantól azonban bármit ettem, hatalmas fájdalmat okozott. Még egy adag chips is" - mesélte. "Aztán egy nap próbáltam enni egy kis KFC-t, és egy falat csirke után vécére kellett rohannom, ahol szó szerint elkezdett ömleni belőlem a vér."

Ekkor még mindig csak ételmérgezés volt Trudi hivatalos diagnózisa - így ismét hazaküldték. Édesanyja vitte kórházba két nappal később, amikor a lánya otthon összeesett, és sikoltozni kezdett a fájdalomtól. A dokik végül számos vizsgálat után rájöttek: fekélyes vastagbélgyulladása van.

"Csak fogytam és fogytam. Semmi sem maradt bennem. Volt olyan nap, amikor 53-szor voltam vécén. Az orvosok próbáltak székletmintát venni tőlem, de az ágytálam úgy nézett ki, mintha vért öntöttek volna bele. Szörnyen éreztem magam, és az ágyból se tudtam kikelni. Amikor a fiam behozták meglátogatni, a közelembe se akart jönni. Azt mondta: te nem az anyu vagy" - idézte fel a szörnyű heteket a brit nő, hozzátéve: mivel sem a gyógyszeres kezelés, sem a szteroidok nem csökkentették a gyulladást, az orvosoknak végül egy hatórás életmentő műtét keretén belül kellett eltávolítaniuk a vastagbelét. Azóta sztómazsákkal él - amit csak a közelmúltban kezdett el igazán elfogadni.

Csoda a kínszenvedés után

Trudit 2015 februárjában műtötték meg, júniusban pedig csodával határos módon teherbe esett második gyermekével, Bobby-Jóval. Az orvosokat is meglepte mindez: eleinte nem is kecsegtették túl sok jóval a baba kilátásait illetően, a csöppség azonban nagy harcosnak bizonyult, és egészségesen jött világra - osztotta meg Trudi Stonard történetét a Mirror.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Öt év börtönt kaphat Kanadában, aki nem fogadja el gyereke LMBTQ identitását

metropol.hu

Nem titok többé! Andrei Mangra bevallotta, mi van közte és Tóth Andi között

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

mandiner.hu

Márki-Zay az ellenzékről: Nincs főnök, nincs beosztott sem

mandiner.hu

Gattyán György személyesen toboroz képviselőjelölteket az utcán (videó) (videó)

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok