Aktuális

Egy 6 hónapos csecsemő és egy 102 éves asszony jelentheti a reményt a koronavírus-fertőzöttek számára

Bors

Létrehozva: 2020.04.02.

Jó ideje már, hogy nap mint nap csak a koronavírusról, és az abban elhunytakról lehet hallani a világ szinte összes sajtóorgánumában. A legveszélyezettebbek az idősek, és azok, akiknek valami miatt – például más betegség – gyenge az immunrendszerük.

Éppen ezért hatalmas erőt és reményt adhat a fertőzötteknek és családjuknak a 102 éves Italica Grondona, illetve a hat hónapos Leonardo is, akik legyőzték a gyilkos vírust.

MUNDOBebê e idosa de 102 se recuperam do coronavírus e animam a Itáliaterça-feira, 31 de março de 2020. ...

Julkaissut Rádio Reat Keskiviikkona 1. huhtikuuta 2020

Az idős hölgyet már orvosai is a hallhatatlan jelzővel illették, hiszen nemcsak a koronavírust élte túl, de amikor annyi idő volt mint most a kis Leo, a spanyol náthát is legyőzte 1918-ban, ami Európában több mint kétmillió áldozatot követelt. Ráadásul Grondona szívelégtelenségben is szenved, ezért még nagyobb öröm a gyógyulásának híre. Az orvosok most az asszony leleteit tanulmányozzák, hogy tágabb képet kaphassanak a csodás felépülésről, mellyel talán a többi betegnek is segíthetnek. Úgy vélik, hogy köze lehet spanyol náthából való gyógyulásának ahhoz, hogy a koronavírus-fertőzést közepesen enyhe tünetekkel vészelte át.

A féléves Leonardót szülei magas lázzal vitték kórházba még hetekkel ezelőtt. Sokáig kétséges volt, hogy a kisfiú túléli-e a fertőzést, de ötven napnyi kemény küzdelem után gyógyultan hagyhatta el a kórházat.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek