Aktuális

Durva tévedés az idősotthonban: a rokonoknak azt mondták, a bácsi túlélte a koronavírust, miközben belehalt

Bors

Létrehozva: 2020.04.19.

Steve Mastropietro rövid ideig azt hitte, hogy 91 éves édesapja két nappal azután, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, legyőzte a betegséget, hiszen az apja otthonául szolgáló New Jersey-i idősotthon munkatársaitól ezt az információt kapta telefonon.

Ám néhány órával később kiderült, hogy az otthonban összekevertek két embert, és Tom Mastropietro elhunyt a COVID-19 betegségben.

A gyászoló férfi a USA Today-nek számolt be nem mindennapi kálváriájáról.

Azt mondták a telefonban, hogy már nincs láza, és hogy már segítség nélkül is tud sétálni, zuhanyozni. Szinte sokkolt a hír, de boldog voltam, mert amikor legutoljára láttam apám, még nagyon beteg volt. Őszintén hittem, hogy sikerült felépülnie, aztán néhány órával később kiderült az igazság – mesélte Steve az amerikai lapnak, akit édesapja gyógyulásának híre után egy másik alkalmazott hívott fel a tragikus hírrel.

Steve Mastropietro was stunned to hear his 91-year-old dad had rebounded after being diagnosed with COVID-19. The veterans home made a terrible mistake.

Posted by USA TODAY on Saturday, April 18, 2020

– Több tucatnyian fertőződtek meg a paramusi otthonban és emiatt hatalmas volt a kapkodás és a fejetlenség. Egy másik ápoló hívott fel pár óra múlva és tőle tudtam meg, hogy a nagy kavarodásban az apám, és egy másik bentlakó azonosítóit összekeverték és apám sajnos elhunyt – magyarázza a férfi.

Az idősotthon azóta nyilvánosan is elnézést kért a bizarr tévedésért, és közben azt is elárulták, hogy a New Jersey-i államban összesen 504 koronavírus-fertőzött van a paramusihoz hasonló, veteránok lakhelyéül szolgáló idősotthonokban, és a halálos áldozatok száma már 50 felett van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek