Aktuális

24 év után is tud meglepetést okozni Kovács Kati párja

Földvári Zsófi

2020. április 8. szerda 11:00

Naponta több kilométert sétál, odafigyel a testsúlyára, és bár jobban alszik mostanában, mégis nagyon várja, hogy vége legyen a bezártságnak. Az élet­műdíjas Kovács Kati már holnap indulna a színpadra.

Forrás: Bánkúti Sándor

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő számára nagy kihívást jelent a semmittevés. Kovács Kati örökmozgó, vibráló személyiségétől nagyon távol áll az a fajta nihil, amibe a járvány miatt belekényszerült. 

Hihetetlenül jól bírtam eddig a bezártságot, most kezdek kicsit türelmetlenkedni – meséli a Borsnak Kovács Kati.

– Olyan minden, mint egy jégbe fagyott élet. Ahogy visszaemlékszem, 1965-ben volt ilyen kevés ember és autó az utcákon Budapesten, mint mostanában. Az egész ország nyugdíjba ment – magyarázza.

– Igyekszem feltalálni magam itthon. Teszek-veszek, most egy kicsit többet tévézek, mint eddig. Sétálni kimegyek, de egyelőre csak rövid túrákat a néptelen részeken, majd ha jobb lesz az idő, akkor nagyobb köröket tervezek. Néha a futópadra ráállok, megsimogatom – teszi hozzá nevetve, majd így folytatja:

– Két-három kilométert azért legyalogolok ott is.

Kovács Kati a napokban kapta meg a Fonogram – Magyar Zenei Díj életműdíját. A szakmai elismerés kapcsán az jutott eszé­be, hogy mostanában mennyi­vel kevesebbet stresszel a munkája miatt. 

– A bezártság furcsa pozitívuma, hogy sokkal jobban alszom – mondja.

– Azt tapasztalom, hogy nem nyugtalanítanak a holnapi dolgok. Hol leszünk, milyen zenekar játszik, vajon minden a helyén lesz a koncerthez. Rádöbbentem, hogy az életemben százszázalékosan mindent a koncertezés köré építettem. Csak ezen járt minden gondolatom. Most viszont egészen más dolgok foglalkoztatnak.

Igyekszem pozitív lenni, ahogy eddig minden helyzetben az életemben, de be kell vallanom, hogy vannak pillanatok mostanában, amikor kicsit elkeseredem – adódik a kérdés, hogy ilyenkor mi vagy ki ad vigaszt a művésznő számára.

– Az a szerencsém, hogy van egy bûbájos, aranyos párom. Huszonnégy éve vagyunk együtt. Amikor látta, hogy elkeseredtem a minap, készített nekem őszibaracktortát. Ha még láttak mérnökembert, akinek a jelenléte teljesen idegen a konyhában, hát ő az.

De fel akart vidítani. Gyermekkorában csinált egyszer egy ilyen tortát, és most újra elkészítette nekem. Nem hittem el, hogy képes lesz rá, de fél nap alatt mégis sikerült, és nagyon finom lett. Nem is tudtam, hogy ilyenekre képes. Az összezártság fura dolgokat hoz ki az emberekből – teszi hozzá az énekesnő. 

Kovács Kati a nassolás mellett is komolyan veszi az egészségét, és a fittségéből sem enged. 

– Nem híztam, sőt fogytam két kilót, amióta itthon vagyok, odafigyelek nagyon a súlyomra – magyarázza, majd újra a koncertezésre tereli a szót:

– Hiányoznak a koncertek, főleg a szabadtéri bulikat szeretem. Az illatok, a nyüzsgő tömeg. Sokszor emlékszem vissza a fellépéseimre. Jó lenne megint menni. Úgy érzem, most valahogy minden meg fog változni, kicsit tartózkodóbbak lesznek az emberek.

Az viszont, amit ma mondott Donald Trump, hogy közel állnak a vírus megállításához, az nagyon lelkesít – mondja a közkedvelt híresség, aki szerint most leginkább az optimizmusunkra van szükség. 

További cikkek

Tragédia

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

Baleset

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Jakab Ferenc: Ez még csak a kezdet, a járványok korát fogjuk élni

borsonline.hu

Kiadták a körözést: Magyar youtubert keres a rendőrség

life.hu

Tápai Szabina és Kucsera Gábor cáfolják a válásukról szóló pletykákat

hirtv.hu

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

origo.hu

Megszólalt az Activision felvásárlása kapcsán a Sony

nemzetisport.hu

Videó: Beckham inspirálta a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjét

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

life.hu

Stana Alexandra elismerte, hogy egy párt alkot Meggyes Dáviddal - Azt is elmondta, hogyan jöttek össze

origo.hu

Jeremy Irons elárulta, miért játszik rossz filmekben