Aktuális

Magyarország minden körülmények között megvédi határait

Címkék
közélet

Bors

2020. március 2. hétfő 16:00

Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Belgrádban a magyar sajtónak.

„Számunkra az ország és a magyar emberek biztonsága az első, meg fogjuk védeni magunkat, ahogy megvédtük 2015-ben és azóta is” – közölte. Hozzátette, ha a szerbeknek segítségre és támogatásra van szüksége a saját déli határuk megvédése érdekében, akkor Magyarország készen áll erre, ahogy az előző években is, hiszen több váltásban eddig már több mint hatszáz magyar rendőr segített Szerbia déli határának a megvédésében, és jelenleg is húsz magyar rendőr van a szerb-észak-macedón határon. Erről Nebojsa Stefanovic belügyminiszterrel tárgyalt a külügyi tárca vezetője – írja a Ripost

Elmondta, a szerb belügyminiszterrel a határok megvédéséről egyeztetett, a Törökországban, valamint Szíriában kialakult helyzet, illetve a török-görög határon tapasztalt konfliktusok ugyanis komoly aggodalomra adnak okot, és ez arra enged következtetni, hogy az elkövetkezendő időszakban több százezres nagyságrendű migránshullám éri el a nyugat-balkáni térséget.
Ehhez kapcsolódóan felhívta a figyelmet arra, hogy telefonon konzultált a görög külügyminiszterrel, és biztosította támogatásáról. Rámutatott, hogy Magyarország pontosan tudja, milyen az, amikor szervezetten támadják meg az országhatárt, támadják a határt védő rendőröket és katonákat, és mindeközben a nemzetközi liberális média álhíreket gyárt. „Elmondtam, hogy mi megvédtük magunkat 2015-ben, és erre bíztattam a görög kollégát is” – tette hozzá.

Szijjártó Péter hozzátette, a jelenlegi helyzet is világosan mutatja, hogy milyen fontos a Nyugat-Balkán európai integrációja, hiszen minél délebbre van Európa védelmi vonala, annál jobb, ezért továbbra is azt szorgalmazzák, hogy a szerbekkel gyorsítsák fel az uniós csatlakozási tárgyalásokat. Szerbia készen áll arra, hogy öt új csatlakozási fejezetet megnyisson, „mi azt kérjük a horvát uniós elnökségtől, hogy ezeket a fejezeteket haladéktalanul nyissák is meg” – mondta.
A külgazdasági és külügyminiszter Belgrádban Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős miniszterrel is találkozott, őt is biztosította Magyarország támogatásáról. Közös sajtótájékoztatójukon elhangzott, hogy Szerbia és Magyarország között a diplomáciai kapcsolatokon felül a gazdasági kapcsolatok is kiválóak. Szerbia minden szempontból stratégiai partnere Magyarországnak – szögezte le a két miniszter.

További cikkek

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Nyomozások és házkutatások a momentumos Cseh Katalin milliárdos korrupciós ügyében

magyarnemzet.hu

Kreml: Moszkvát aggasztja, hogy Washington fokozza a feszültséget

teol.hu

Tiltott eszközt használt a dámbika kilövéséhez a faddi férfi

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

vg.hu

Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

origo.hu

Luxusprostituáltak, szexbotrányok - és a végén jelöletlen sír

ripost.hu

Itt vannak az első fotók a XXII. kerületi halálos balesetről

origo.hu

Hihetetlen izgalmak után dőlt el az elődöntőbe jutás a skandináv rangadón a kézi-Eb-n - videó