Aktuális

Orbán Viktor képviseli Magyarországot Auschwitzban

Bors

Létrehozva: 2020.01.27.

Orbán Viktor is részt vesz azon a mai megemlékezés-sorozaton, amellyel az Auschwitz szovjet csapatok általi felszabadításának 75. évfordulójára emlékeznek az egykori haláltáborban.

A magyar miniszterelnök ma utazik Auschwitzba, ahol többek között az izraeli államelnök Reuven Rivlin, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Andrzej Duda, Frank-Walter Steinmeier, valamint a belga király és királynő társaságában vesz részt a megemlékezésen.

Az évforduló apropóján számos szervezet megnyilvánult. António Guterres ENSZ-főtitkár a zsidógyűlölet globális terjedésétől óvott egy New York-i megemlékezésen szombaton. Közölte: újra le kell vonni a holokauszt tanulságait, hogy sohase kerülhessen sor hasonlóra.

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke ugyanakkor egy lapinterjúban azt mondta, egyre többen fontolgatják a kivándorlást a németországi zsidó közösségben; külön kiemelte az AfD radikális jobboldali párttal kapcsolatos félelmeit és azon követelését, hogy a demokratikus pártok határolódjanak el tőle. Josef Schuster egy másik nyilatkozatában Németország Izrael iránti történelmi kötelezettségét taglalta. Mark Rutte holland miniszterelnök pedig vasárnap bocsánatot kért a zsidóktól a második világháború alatti hollandiai üldöztetésért.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek