Aktuális

Ketrecben tartotta beteg nővérét – Bogarak közt, mocsokkal teli házban éltek - 18+

Bors

Létrehozva: 2020.01.27.

Embertelen körülmények között élt a két nővér Pennsylvaniaban, Vestaburgben, ahol az 51 éves Leona Biser állítólag beteg testvére, a nála két évvel idősebb Loretta Lancaster gondviselőjeként lakott. A nővér mentális betegsége miatt visszamaradott állapotban van, nem tud beszélni, de az önellátásra is alkalmatlan, így segítségre szorul. 

A ház kutyakutyaürülékkel szennyezet, mindent elleptek a bogarak, de még egy kígyó levedlett bőrét is megtalálták a padlón a hatóság kiérkező emberei. Nem volt fürdőszoba, csap, de például sütő sem. Ami viszont a körülményeknél is sokkal szörnyűbb, ahogy a nő bánt a saját testvérével. Biser ugyanis egy fa ketrecbe zárta a magatehetetlen nőt, aki mocskos ruháiban feküdt egy hasonlóan szennyzett matracon, amikor a hatóság emberi rátaláltak elzárva. A kegyetlen testvér gondozói kötelességének elmulasztásáért, hanyagságért, veszélyeztetésért, nővére szabadságának jogellenes korlátozásért kell többek közt felelnie. 

A hatóságnak végül sikerült Bisert a bíróság elé állítani, míg a testvére végre megkapja a szükséges gyógyszereit, illetve a kellő törődést is. 

A kegyetlen testvér a bíróságon azzal védekezett, hogy mindent a nővére érdekében tett, aki képtelen volt egyedül járni, így az ő biztonsága érdekében kellett bezárni. A nő máskor viszont tagadta, hogy egy ember méretű ketrecbe zárt volna testvérét.

Az elmúlt hónapokban, amióta a szükséges kezelést megkapja Lancaster, sokat javult az állapota. Biser ügyébene gyelőre nem született döntés.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek