Aktuális

Kóbor János: Demjénnel kivételt tettem

kbv

2019. december 7. szombat 04:20

Barátja gyógyulása érdekében még az elvét is félretette Kóbor János, hogy csak az Omegával áll egy színpadon. Demjén Ferencnek kizárólag egészségi állapota miatt nem mondott nemet, amikor közös koncertre hívta.

Fiatalokat megszégyenítő tempóban készül december 30-i koncertjére Demjén Ferenc – tudta meg a Bors.

A 72 éves ze­nész két hete mindennap több órát próbál, és ez így is lesz az év végi dátumig. Nem is csoda, hogy szeretne alaposan felkészülni a gigakoncertre: nem csak azért fontos számára ez a fellépés, mert a legjobb barátaival léphet fel az Arénában tizenkétezer ember előtt, azért is, mert májusi agyvérzése után itt találkozhat először imádott közönségével.

Másért nem vállalná

A koncerten ott lesz Balázs Fecó, Révész Sándor, Závodi János és nagy meglepetésre Kóbor János is, aki 1962 óta, mióta tagja a hazai zenei közösségnek, egyetlenegyszer lépett fel bandája, az Omega nélkül a Scorpionsszal, és még szólólemezt sem adott ki soha. 

– Nekem csak az Omega van, azon az egy bulin kívül soha nem vállaltam el, hogy a zenekarom nélkül lépjek fel. Rózsi pár évvel ezelőtt egyszer már hívott, de akkor még neki is nemet mondtam, számomra ugyanis az Omegán kívül nincs zene – kezdte Kóbor, aki ugyebár végül mégis elvállalta a decemberi koncertet. De vajon miért?

Különleges kérés

Kóbort még júniusban, a kórházból hívta fel Demjén Rózsi, hogy most is megkérje barátját, legyen majd ott ezen a nagy koncertjén.

– A csípőműtét és az agyi katasztrófa után körülbelül egy hónappal, amikor felhívott, ugyanazt a hangot hallottam a telefonban, mint amikor a mi Benkő Lacink a kemoterápiák után felhívott, hogy szeretne jönni fellépni újra. Akkor egyeztettünk Laci orvosával, aki azt mondta, ha gyenge is, jót tenne neki a koncertezés, a barátai közelsége.

Rózsitól ugyanezt az elszántságot hallottam, nem mondhattam, és nem is akartam nemet mondani neki – vallotta be a Kossuth-díjas művész.

Közös dal lesz

– Ahogy mindannyiunkat, Rózsit is a zene élteti, ha én tudok tenni azért a jelenlétemmel, hogy még jobban érezze magát a koncertjén, mert azt szeretné, hogy ott legyek, akkor ezt csak neki örömmel megteszem. Nagyon fontos számára ez a buli – folytatta Kóbor, hozzátéve, az eredeti tervek szerint négy Omega-dallal állt volna  színpadra Rózsi zenekarával, de erről ő maga beszélte le barátját.

– Ez mégsem az Omega koncertje, ha­nem Rózsié. Ezért három Omega-dal lesz és egy közös Rózsival az ő egyik szólólemezéről, a Sohase félj! című dal. Már amikor annak idején hallottam tőle, akkor is azt gondoltam, a fene belé, hogy ez nem a mi számunk, annyira igazán omegás, mintha mi írtuk volna – nevetett Kóbor.

Biztató déjà vu

A dalt már hangszerelték, Kóbor és Rózsi jövő héten próbál. Rózsinak és zenekarának egyébként szigorú időbeosztása van a maradék három hétre, annyira intenzív a munka, hogy mindenkivel tökéletesre tudják kimunkálni a zenéket.

– Nagyon drukkolok neki, szuperkoncert lesz. Mi átéltük ezt két éve Benkő Lacival, és nagyon jó eredményt – mára már tudjuk, hogy teljes gyógyulást – hozott neki is a színpad. Ha Rózsi meg tudja fizikailag csinálni ezt a koncertet, akkor nincs olyan ok, ami miatt ne kellene megcsinálnia.

De amúgy jó állapotban van fizikailag is, hiszen mivel az agyvérzéskor is kórházban volt a műtétje miatt, azonnal reagáltak a bajra az orvosok, így nincs semmilyen maradandó károsodás. Déjà vu érzésem van Benkő Lacival kapcsolatban: zenélni akart, hát zenélt, és teljesen felépült a betegségből. Így lesz ezzel Rózsi is – bizakodott a zenésztárs és barát.        

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604543_auto_resized.jpg
origo.hu

Hosszú Katinka és Tusup, Dzsudzsák esete Zimány Lindával, meg a pornós Jordan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11602_resized.jpg?avcount=1675005908
origo.hu

Elképesztően bizarr fotók emberi szörnyektől rémisztő csontvázhegyekig

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605748_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Drámai helyszíni fotókon a vasárnapi gyermektragédia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605260_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Vona Gábor a hazánkat megfenyegető dnyiprói polgármesternek: Milyen jó lenne, ha nem ejtenénk több sebet egymáson!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15603822_auto_resized.jpg
life.hu

Rákkutatás közben tették a felfedezést amerikai tudósok: hajhullást okozhat a halolaj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605089_auto_resized.jpg
vg.hu

Wagner-csoport: „Elfoglaltuk!" – Ukrajna: „Visszavertük!”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604097_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A gyönyörű haj titka: így készíts otthon rizsvizet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Holtan találták meg a három hete eltűnt két tinilányt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604658_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint rá akarta törni szomszédjára az ajtót egy férfi, lelőtték a rendőrök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604883_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: Utasokkal teli busz balesetezett, rengeteg a halott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605735_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hajba kaptak vele: Csalással vádolják Berki Mazsit

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/8xbvCYgkU15mQgdBlIllvHLKEHY_3cR8G9D9f_invHg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjYjRmMGYzOTBiNjQ5MTA5ODY5NWE2OGZlMTEzYzY2.jpg
tragédia

"Megrekedt lélek vagyok" - szívszaggató levelet írt, majd vonat elé lépett a modell szépségű lány Nagykőrösön

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/YdGDZTVjnnqgWzZM0dWhlSjeBgZGrryDcTM8rMx3IGU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkMjkyMmFmNmIyNzQ1NzJhMDc4OGQ4ZTk3MDIxZmI4.jpg
Akkumlátorgyár

Lánczi Tamás: Németországban lobbiznak azért, hogy az akkumlátorgyárak inkább ott épüljenek fel