Aktuális

Kizárta az erkélyre anyukáját a kétéves gyerek

Bors

2019. november 14. csütörtök 04:10

Micsoda kis gézengúz! Aligha készakarva, de a kétéves kisgyerek nemcsak az édesanyjára, hanem az egész tízemeletes háztömbre ráhozta a szívbajt.

A saját kétéves gyermeke zárta ki a panellakásuk hetedik emeleten lévő erkélyére kedden este az édesanyját, aki kétségbeesésében a tűzoltóktól kért segítséget. Úgy tudjuk, az anyuka telefonálni ment a balkonra.

Első olvasatra talán megmosolyogtató a nyíregyházi eset, de rengeteg tanulsággal szolgálhat a kisgyermekes szülők részére. Ugyan a kis kalandot szerencsére mindenki épségben megúszta, de a katasztrófavédőknek mégiscsak versenyt kellett futniuk az idővel, hiszen amíg az anyuka tehetetlenül várt a segítségre az erkélyen, addig bölcsödés gyermeke rengeteg veszélyes dolgot csinálhatott volna a lakásban.

– A nyíregyházi hivatásos tűzoltók úgynevezett gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel az erkélyre, ahol kéziszerszámok segítségével kinyitották az erkélyajtót, és bejutottak a lakásba – mondta a Borsnak Dudás Szilvia, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Lapunk információi szerint a rendőrök is kiszálltak a helyszínre, de rájuk végül nem volt szükség, így eljárást sem indítottak. Úgy tudjuk, hogy az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt. A gyermek tegnap délelőtt már bölcsibe is mehetett.

– Csak arra lettünk figyelmesek, hogy tűzoltók sürgölődnek a házunk alatt, ugyanakkor sehonnan nem jött füst. Csodálkoztunk is, hogy mi végre ez a nagy készülődés. Amikor már az emelőkosár emelkedett a ház felé, akkor vettük észre a fiatal anyukát, aki az erkélyéről integetett – mondta a Borsnak az egyik szemtanú.

Megkeresésünkre egy gyermekbiztonsági szakértő leszögezte: egy teljesen egyszerű gyermekzárral könnyedén elkerülhetőek a hasonló helyzetek.

– Egy teljesen hétköznapi ajtóról lehetett szó, a kicsi a vízszintes állapotban lévő kilincset arra rácsimpaszkodva állíthatta át függőlegessé. Tehát bezárta. A tapasztalat szerint egy kétéves gyermek ezt már gond nélkül véghez tudja vinni – magyarázta Sommer Ágnes.

– Az általunk is forgalmazott erkélyajtóra szerelhető gyermekzár fixálja az adott beállítást, így a gyerek a nyitott állapotot biztosan nem tudta volna zárttá tenni – tette hozzá a szakértő.

Kicsukták a nagymamát is

Idén márciusban az egyik nagyszülőjét zárta ki a hetedikre egy16 hónapos gyerek Nyíregyházán. A tűzoltók először a szomszéd lakásba mentek fel, de onnan nem tudtak segíteni, így egy tolólétrával jutottak fel az erkélyre, ahonnan könnyen bejutottak a lakásba. Szintén idén Pécsett egy kétéves kislány apukája riasztotta a tűzoltókat, hogy a gyereke egyedül maradt a lakásban, miután kizárta az erkélyre a nagymamát. A segítség még időben érkezett, de könnyen baleset történhetett volna, mert a tűzhelyen közben főtt az ebéd, de szerencsére nem esett baja a gyereknek.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

origo.hu

Látványos képeken az európai felhőkarcolók

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról

borsonline.hu

Azonnal őrizetbe vették, olyat rejtegetett autójában egy sofőr az M5-ösön – fotó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

life.hu

Havas esőre, hózáporra, hódarára: ezeken a területeken ítéletidőre számíthatunk hétvégén

origo.hu

Folytatódik az Itáliai utazás sorozat az Urániában