Aktuális

Orbán Viktorról írt könyvet a bolgár alkotmánybíró

Bors

2019. szeptember 16. hétfő 14:35

A bolgár parlament dísztermében mutatták be Georgi Markov volt alkotmánybíró, a kormánypárti Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) képviselője Orbán Viktor, a fenomén címmel a magyar miniszterelnökről írt könyvét – tudósít a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI

A könyvbemutatót a magyar–osztrák államhatár 1989-es megnyitásának 30. évfordulójára is időzítették - írja a Ripost.

– Nem vagyok hivatásos író, még régen, 1990-ben írtam csak egy kis könyvet. Azért döntöttem úgy, hogy kötetemet a bolgár parlamentben mutatom be, mert először is képviselő vagyok, másodszor pedig Orbán Viktor esetében olyan miniszterelnökről van szó, aki nagy barátja Bulgáriának. – fogalmazott az eseményen Markov, aki elmondta, azért tartja Orbán Viktort fenoménnek, mert részt vett a kommunizmus elleni mozgalomban 1988–­89-ben, az utóbbi harminc évben nyolcszor választották meg képviselőnek, háromszor pedig kétharmados többséggel miniszterelnöknek, így jelenleg negyedszer is kormányfő.

Az Orbán-könyvet a szófiai parlamentben mutatták be

A szófiai könyvbemutatón kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt részt vettek, és a 240 fős parlamentből mintegy 150-en vásároltak is a kötetből. Az újságírók előtt Cveta Karajancseva bolgár parlamenti elnök is felszólalt, és jelen volt az eseményen Balázsné Harangozó Tekla szófiai magyar nagykövet is.

A könyv 1989-tól napjainkig mutatja be Orbán Viktor politikai tevékenységét. Markov leírja, miért mondott le Orbán a neoliberális demokráciáról, hogyan küzd Európa iszlamizációs törekvéseivel szemben, illetve hogyan védi Magyarország keresztény értékeit.

A hazánk gazdasági sikereit bemutató fejezetben ismerteti, miként teremtett ebben az évtizedben a miniszterelnök nevéhez köthető gazdaságpolitika 800 ezer új munkahelyet.

A szerző külön foglalkozik Orbánnak Soros Györggyel való konfliktusával, mégpedig azzal a szándékkal, hogy eloszlassa a tévhitet, miszerint Orbán antiszemita lenne. A kötet mindezen felül sportszakírókat megszégyenítő részletességgel mutatja be „Orbán Viktor sportpolitikájának csodáit”, felsorolva a 2010-es kormányváltás utáni magyar sportsikereket, egyenként mutatva be a legújabb magyarországi sportlétesítményeket. Markov úgy véli, Magyarország a létesítményeit tekintve akár olimpiát is tudna rendezni.

A könyv nagy közönségsikerre számíthat, miután a magyar miniszterelnök az egyik legnépszerűbb európai politikusnak számít Bulgáriában, amelyet a szintén az Európai Néppárthoz tartozó GERB elnöke, Bojko Boriszov irányít kormányfőként. A liberálisokat leszámítva mind a bolgár baloldal, mind pedig a jobboldal egyaránt elismeri a magyar vezető tevékenységét, de az átlagemberek körében még kedveltebb. Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű, hogy ha indulna a bolgár választásokon, csak egy „szervusz!”-t kellene mondana, és máris bejutna a szófiai parlamentbe.

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ítéletidő jön! Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: erre kell számítani

hirtv.hu

Pedofilokat ítéltek el - a legkisebb áldozatuk csecsemő-, de a legidősebb is csupán óvodáskorú volt

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Közel egy éve gyászolja feleségét Koltai Lajos