Aktuális

Fehérvári harc folyik a gólkirályságért

K. B.

Létrehozva: 2019.09.28.

Az Újpest ellen folytatná páratlan sorozatát Armin Hodzic és Futács Márkó: az NB I-es góllövőlistát vezető fehérvári csatárpáros legalább egyik tagja eddig minden fordulóban bevette a kaput.

A bosnyák válogatott hat találattal a magyar élvonal legeredményesebb játékosa ed­dig, egy góllal megelőzve magyar csapattársát.

Armin Hodzic
GÓL 71 PERCENKÉNT
24 éves
182 centiméter
Értéke: 403 millió Ft
6 bajnoki/6 gól
(1 kupameccs/1 gól)

Érdekesség, hogy az elsődlegesen egy célért, a Fehérvár bajnoki címéért küzdő két támadó nem először fut versenyt egymással a gólkirályi címért. A 2016/17-es szezonban Horvátországban a Hajduk Split játékosaként Futács 18 találattal bezsebelte az elismerést, két góllal megelőzve az akkoriban a Dinamo Zagrebet erősítő Hodzicot. Ezt követően mindketten még egy évet játszottak a horvát élvonalban, mielőtt Magyarországra jöttek, de azóta 6 bajnoki találatnál többet egyikük sem ért el.

Futács Márkó
GÓL 74 PERCENKÉNT
29 éves
196 centiméter
Értéke: 336 millió Ft
5 bajnoki/5 gól
(1 kupameccs/1 gól)

A két játékos ebben a szezonban eddig három NB I-es meccsen kezdett egymás mellett a csatársorban. Kétszer mindketten betaláltak. Azonban egymás nélkül is megy nekik: 2-2-szer voltak eredményesek egyedüli ékként. Ezzel elévülhetetlen érdemük van abban, hogy a Fehérvár 100 százalékos mérleggel vezeti a bajnokságot.

Mol Fehérvár - Újpest

Szombat este 19.30 az M4 Sporton

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek