Aktuális

Ételallergiára gyanakodtak a kislánynál, egészen más lett belőle

Bors

2019. szeptember 2. hétfő 15:00

A szülők nem hibáztak, a jelek nem egy súlyos betegségre utaltak.

A szívszorító történet egyik szereplője, a Dublinban élő Sarah Smith arról mesélt, hogyan is jutottak el az allergiás gyanútól a tumorig. Kislánya, az ötéves Lucy, aki korábban nagyon mozgékony gyerek hírében állt, csupán néhány hét alatt vált feltünően fáradékonnyá. Ráadásul egyre gyakrabban előfordult, hogy az elfogyasztott ételt kihányta a kislány.

Eleinte azt gondolták, élelmiszer-intolerancia okozhatja a rossz hangulatát. Később kiderült, hogy egy rendkívül agresszív és ritka agydaganata van a kis Lucy-nek, úgynevezett diffúz belső eredetű pontine gliomiája van. 

Ez a betegség az 5-10 év közötti gyerekeket veszélyezteti elsősorban. Tünetei lehetnek: fáradság, fejfájás, hányás, nyelési nehézségek. Az egyetlen kezelési módszer a sugárterápia, de ha sikerül is a teljes felépülés, a sugárterhelés hatása miatt maradandó károsodást szenvedhet a gyerek. Emiatt nagyon magas a betegség halálozási aránya.

– Elmentünk a háziorvoshoz, mert eleinte refluxra vagy allergiára gyanakodtam. Az orvos is azt mondta, figyeljem milyen ételektől lesz rosszul a kislányom. Aztán egyik nap épp az állatkertben voltunk, amikor Lucy hirtelen rosszul lett. Az arca falfehérré vált, csak bámult maga elé. Nem tudott megszólalni, csak bámult maga elé. A szeme egyszer csak felakadt. Pánikba estem, azonnal mentőt hívtunk. Szerintük vírusfertőzés lehetett a háttérben – meséli az anyuka.

– A kórházban arra számítottam, egy fertőzés vagy allergia lesz a ludas. De meg sem fordult a fejemben, hogy ettől sokkal súlyosabb betegséggel fogják diagnosztizálni a lányom. Akkor kaptam a szívemhez, amikor az orvos elrendelte a CT vizsgálatot. Mégpedig az agyat akarta látni. Tudtam, nagy a baj. A vizsgálat után azonnal megkezdék az agyában keletkezett nyomás csökkenteni – folytatja Sarah Smith.

– Erre a fejében összegyűlt folyadék miatt volt szükség. Aztán pedig a kemoterápiát is megkezdték. Később hazaengedték a kislányt. Nagyon speciális diétát kell betartania a mindössze ötéves gyereknek – nyilatkozta az édesanya.

Egy alapítvány a mai napig pénzadományokat gyűjt a kislány javára, mert a speciális diéta sajnos nem olcsó dolog. A szülők sajnos pedig nem állnak jól anyagilag. De a legnagyobb öröm az, hogy Lucy szépen gyógyul. Édesanyja szerint minden apró jelre figyelni kell, ha a gyerekről van szó.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

ripost.hu

"Nem kellesz már, elhibáztad" - Máris fájdalmas szakításról énekel G.w.M

origo.hu

Kóbor kutya mentett meg egy tízéves lányt a fagyhaláltól Oroszországban

mandiner.hu

A Szabad Európa Rádió szerint is elszálltak az ellenzék népszavazási esélyei

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence