Aktuális

Önakasztás helyett megölhették Saroltát

B. B., L. B.

Létrehozva: 2019.08.23.

Döbbenetes fordulat: a gyászoló család szerint meggyilkolták, s most már a rendőrség is ember­ölés miatt nyomoz az öt évvel ezelőtt felakasztva talált Balogh Sarolta ügyében. A tettes a mai napig közöttünk járhat.

Csaknem öt reményvesztett év után végre bizakodhat a 22 éves korában tragikus körülmények között elhunyt debreceni lánynak a családja, akit felakasztva találtak az ismerőse házában. A gyilkosságot önakasztásnak álcázhatták.

Ördögi színjáték

Ahogy arról beszámoltunk, a végzetes napon Sarolta az egyik barátja házában tartózkodott. A fiatal lány korábban Németországban is dolgozott, s egy ott élő férfi többször is támogatta anyagilag. Az ismerősei arra kényszerítették, hogy újabb utalásokra bírja rá a segítőjét. A megfélemlített lány kétségbeesve hívta fel, mondván, megölik, ha nem jut pénzhez, de a német férfi nem vette komolyan. A házigazda ezután elhajtott kocsival és balesetezett. Erről a lány telefonjára érkezett egy üzenet. A férfi azután visszatért a házba, ahol Saroltát – az ő verziója szerint – már felakasztva találta. Levágta a redőnyzsinórról, csak utána hívott segítséget. A megtört család szerint ez egy színjáték volt, szerettük ekkor már rég halott lehetett. A Debreceni Rendőrkapitányság 2014-ben folytatott közigazgatási eljárást Sarolta ügyében. A helyszíni szemle s a beszerzett igazságügyi orvos szakértő és igazságügyi toxikológus szak­értői vélemények alapján bűncselekmény gyanúja nem me­rült fel, akkori álláspontjuk szerint Sarolta ön­szántából vetett véget az éle­tének. A befejező határozat ellen a hozzátartozók panaszt jelentettek be, azonban elkésettségre hivatkozva érdemi vizsgálat nélkül elutasították. Az ügyben gyanúsított nem volt, s nyomozás sem indult. Sarolta édesanyja azonban nem adta fel a reményt, hiszen tudta: kislánya sosem dobta volna el az életét.

Árulkodó horzsolások

A családnak egy jogvédő egyesület nyújtott segítséget.

– Az általunk készített beadványok alapján a rendőrség tájékoztatott, hogy immár emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ügyben – mondta a Borsnak Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke.

– Egy csatát ezzel ugyan megnyertünk, de a háborút is szeretnénk. Azon vagyunk, hogy vádat emeljenek, és kiderüljön a teljes igazság. A boncolási jegyzőkönyv szerint a testen többek között horzsolásokat, zúzódásokat és tűszúrásokat is találtak, amik idegenkezűségre utalhatnak. A következő lépés, hogy egyértelműen beazonosítsuk az elkövetőt – mondta Vidák. Annak idején egyébként a helyszínen ujjlenyomatot és DNS-mintát sem rögzítettek, de még a családot sem hallgatták ki, így a házigazda pénzkövetelésével kapcsolatos életveszélyes fenyegetőzés is egy új körülmény.

Nyomasztó találkozás

Tóth Máriának, az elhunyt nő édesanyjának tegnap délután kellett bemennie a rendőrségre. Lánya halálának körülményei­nek tisztázása mellett egy másik érdekes történettel is elő tudott állni.

– Hétfő este Saci gyermeké­vel és az élettársammal beültünk egy debreceni gyorsétterembe. Egy váratlan pillanatban körülvett hét ember, köztük az a férfi is, akivel a halála napján együtt volt a lányom. Teljesen lefagytam, hogy a gyilkossal állhatok szemben. Előtte sosem találkoztunk. Azt mondta, szerették egymást a lányommal, szenved azóta, hogy megölte magát – magyarázta az édesanya, aki ezzel kapcsolatban is feljelentést tett a hét elején. Azt mondja, nagyon örül a fejleményeknek, de borzasztóan félti a családját.

Érdeklődésünkre a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a feljelentés kivizsgálására – az eltelt időre tekintettel – a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak már csak büntetőeljárás keretében van lehetősége. Tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, bővebb információval nem szolgálhatnak.      

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek