Aktuális

Brutális felvétel: addig fojtogatta hatodikos áldozatát a tini, míg agykárosodása nem lett - mégis az iskola reakciója a legfelháborítóbb

Bors

2019. augusztus 15. csütörtök 21:00

A fiát kis híján megfojtó tinit nem, de az intézményt beperli az anya, akinek gyermeke élete végéig gondozásra szorul majd.

Brutális jelenet zajlott le egy iskolában, melyet az intézmény biztonsági kamerája is rögzített. A Los Angeles-i suliban egy 14 éves, erőszakosságáról már korábban is ismert diák esett neki egy nála két évvel fiatalabb, hatodikos fiúnak. Először gyomron ütötte, majd a falhoz szorította és elkezdte fojtogatni. A videón is tisztán látszik, hogy a fiatalabb fiú azt követően is alig kap levegőt, hogy támadója elengedte.

Az áldozat ezt követően kétszer elájult, valamint több rohamot is kapott. Mint később kiderült: maradandó agy- és gerinckárosodást szenvedett, ami miatt élete végéig ápolásra szorul majd. A 12 éves kisfiú édesanyja hétfőn perelte be az intézményt, szerinte ugyanis az iskolában gyakorlatilag egyáltalán nem törődtek azzal, hogy a fia él-e vagy sem a 2018 januári brutális támadást követően.

Elsétált mellettük, mégsem tett semmit

“A személyzet mindent rosszul csinált, minden egyes percben, és ridegen semmibe vették, hogy 12 éves ügyfelem él-e és jól van-e” - hangsúlyozta az áldozat családjának ügyvédje, Ben Meiselas, aki szerint elfogadhatatlan, ami az iskolában zajlott. 

Egyébként magán a felvételen is jól látszik mindez: az intézmény egyik alkalmazottja ugyanis elsétál a brutális támadás mellett, egy picit vissza is fordul, arra azonban már nem veszi a fáradtságot, hogy odalépjen a fojtogatott fiúhoz, netán elkísérje a gyengélkedőbe - ehelyett inkább továbbmegy.

Az iskola egyébként csak fél órával a támadás után értesítette a mentőket - amikor már a kisfiú édesanyja is ott volt. Az anyának először állítólag nem is akarták elmondani, hogy egy másik diák fojtogatta a fiát. A 14 éves támadó erőszakos hajlama már korábban is ismert volt az iskolavezetés előtt, mégsem tettek semmit - írja az NBC News. Az asszony - aki nem szeretné nyilvánosságra hozni a nevét - nem akarja, hogy a másik tini ellen vádat emeljenek, csak azt, hogy csapják ki az iskolából. Az intézménytől azonban kártérítést követel, amiért hibát hibára halmozva veszélybe sodorták a fiát, és gyakorlatilag hozzájárultak ahhoz, hogy élete végéig kiszolgáltatott legyen.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

haon.hu

Rablást kísérelhettek meg egy Hatvan utcai ékszerüzletben

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

origo.hu

Továbbra is zajlik a gyerekek oltása - galéria

vg.hu

Modern fegyvereket kérnek Moszkvától az ukrán szakadárok

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

origo.hu

Letartóztatott egy ételfutárt a rendőr, majd maga vitte ki a rendelést - videó

mandiner.hu

A Bundestag-elnök szerint „a lakosság egyre nagyobb részének nincsenek német felmenői”

haon.hu

Elszabadult az internetezők fantáziája, zseniális képekkel árasztották el a világhálót a debreceni autós üldözés után

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó