Grillezett csirkemáj
Elkészítés: 50 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 60 dkg csirkemáj * 1 tk só * 1 l langyos víz
Az utópácoláshoz: 1 ek méz * 2 kisebb reszelt sárgarépa * 1 tk reszelt, friss gyömbér * 1 tk fahéj * ½ tk őrölt szerecsendió * ½ tk fehérbors * 1 tk őrölt szegfűszeg * 1 dl szójaszósz * 1 dl mogyoróolaj
Elkészítés: A csirkemájat hártyázzuk le, majd áztassuk be fél órára sós, langyos vízbe – így felveszi a sót, de nem keményednek meg a rostjai. Keverjük össze egy tálban a pácot. A grillen süssük ki a csirkemájdarabokat, és forgassuk meg őket a pácban, majd hagyjuk állni tíz percig. Frissen fogyasszuk.
Grillezett csirkeszárnyak
Elkészítés: 30 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 20 db csirkeszárny (a végeit levágjuk)
A szószhoz: 4 ek méz * 1 citrom leve * 2 narancs leve * kevés reszelt narancshéj * 3 cm reszelt, friss gyömbér * 4 gerezd zúzott fokhagyma * 4 ek paradicsompüré * 1 kk őrölt színes bors * 2 ek sötét szójaszósz * 1 ek csiliszósz * 1 ek keményítő
Elkészítés: A csirkeszárnyakat enyhén besózzuk, és a grillen minden oldalát jól átsütjük. Közben elkészítjük a szószt: a keményítőt ½ dl vízben feloldjuk, majd az összes hozzávalót egy lábosba rakjuk, és néhány perc alatt összefőzzük. A szezámmagot enyhén megpirítjuk egy serpenyőben. A sült csirkeszárnyakat a szószban átforgatjuk, majd egy tálra rendezve megszórjuk szezámmaggal.
Fűszeres sült édesburgonya pikáns mártogatóssal
Elkészítés: 40 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (10 adag): 1 kg édesburgonya * 2 ek olívaolaj * 2 ek étkezési keményítő * 2 ek fokhagymagranulátum * 2 ek szárított rozmaring * 2 tk őrölt római kömény * 2 tk só * 1 tk frissen őrölt bors
Mártogatós: 4 dl tejföl * 2 tk mustár * 1 citrom leve * 2 gerezd fokhagyma * 1 ek apróra vágott kapor
Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, majd a szeleteket félcentis csíkokra, és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a fokhagyma-granulátumot és a római köményt, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk, majd meglocsoljuk az olívaolajjal is, és ezzel is összeforgatjuk, hogy teljesen bevonja. Két nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a hasábokat, meghintjük a rozmaringgal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20-22 perc alatt pirulásig, ropogósra sütjük. Közben a mártogatóshoz a tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd mustárral, kaporral és citromlével ízesítjük.
Coleslaw saláta
Elkészítés: 1 óra 15 perc + állás
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (10 adag): 1 kisebb fej káposzta * 2 közepes répa * 1 apró vöröshagyma * 1 ek só * 8 ek majonéz * 4 ek tejföl * 4 ek zsíros tejszín * 2 ek méz * 2 ek citromlé * ½ csokor petrezselyem * 1 csapott mk őrölt fehérbors * 1 kk ecetes torma * 1 kk őrölt koriander
Elkészítés: Egy grillparti elmaradhatatlan része a klasszikus amerikai káposztasaláta. A zöldségeket finomra reszeljük. Egy tálban összekeverjük, megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Ezt követően vízzel átmossuk, jól kinyomkodjuk. A többi hozzávalóból sima öntetet keverünk, és beleforgatjuk a salátába. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit fogyasztás előtt, érdemes előző este összeállítani!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.