Aktuális

Az elmemegfigyelőből akart lelépni a Teréz körúti robbantó - Drón vitte volna a fegyvert és a lőszereket

L. B.

2019. április 20. szombat 05:30

<p>Döbbenetes információhoz jutott a Bors: fegyvert és lőszert kért egy levélben a húgától P. László. A Teréz körúti robbantót jelenleg a váci fegyházban őrzik, ahonnan esélye sincs megszökni. Éppen ezért azt tervelte ki, hogy amikor legközelebb átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), onnan kísérli meg a szökést. Testvérének egy drónnal kellett volna eljuttatni az árut az elmemegfigyelőbe.</p>

Forrás: Csányi Kriszta

Két és fél éve zárták el a külvilágtól P. Lászlót, miután házi készítésű bombájával egy hónappal korábban kis híján kivégzett két járőröző rendőrt Budapesten, a Teréz körúton. A hú­szas évei közepén járó férfi számítógépén a nyomozók egy másik detonációval fe­nyegető levelet is találtak, s most egy újabb el nem küldött iromány okozhatja a vesztét.

Lőszereket és fegyvert is akart magának

Húga segítségével tervezett megszökni a börtönből P. László – tudta meg a Bors. Biztos forrásból úgy értesültünk, hogy a Teréz körúti robbantóként elhíresült férfi zárkájában a minap egy kézzel írott levelet találtak, amiben fegyvert és lőszereket kért a szökéséhez. 

Irományát egy papír zsebkendőbe csomagolta, azt pedig a következő beszélőjén akarta átadni családtagjának. A férfi jelenleg a Váci Fegyház és Börtönben raboskodik. Úgy tudjuk, a zárkáján nem osztozik másokkal, s minden percét kamera figyeli. Ördögi terve a börtönőrök miatt ment füstbe, akik még időben észrevették, miben mesterkedik. Információink szerint az ügyben büntetőfeljelentést tett az érintett intézmény.

A Bors azt is megtudta, hogy P. László nem a váci fegyházból akart megszökni, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből. A fiatalembert időről időre az IMEI-be is átszállítják. Ott már korábban feltérképezte a menekülő-útvonalat. Húgától azt kérte a levélben, hogy egy drónnal juttassa el az elmemegfigyelőbe az általa kért muníciót. 

Nem cáfolt a BVOP 

Értesüléseinkkel kapcsolatban megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, ahol hivatalosan nem erősíthették meg információnkat, de nem is tagadták. 

–  Az elmúlt időszakban egyetlen büntetés-végrehajtási intézetben sem volt szökési kísérlet.  Minden egyéb, konkrét személy fogva tartásával összefüggő adat bűnügyi személyes adatnak minősül, ezért ezekről nem áll módomban tájékoztatást adni – közölte Makula György bv ezredes, a BVOP Kommunikációs Főosztálya vezetője.

Cirkuszolt a bíróságon

Ismeretes, P. László 2016. szeptember 24-én késő este a Teréz körúton hozott működésbe egy pokolgépet, amivel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze a fegyvereiket. Mindketten maradandó halláskárosodást szenvedtek, a nő kisagyába egy szög is beleállt, koponyatörése és nyílt lábszárcsonttörése volt. A merénylőt egy hónap hajtóvadászat után, Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ emberei.

A nyomozás során beismerő vallomást tett, amit később visszavont. Az elsőfokú tárgyalásokon kezdetben tagadott, majd egyre zavartabban viselkedett, többször vigyorgott, s a padra is lefeküdt. Aztán már meg sem jelent a tárgyalásain.

Idegösszeomlást kapott László

A 27 éves férfit idén márciusban másodfokon életfogytiglani fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, feltételesen leghamarabb harminc év múlva szabadulhat. Emellett kötelezték 40 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is. P. László többször belső hangokra panaszkodott, az eljárást színjátéknak nevezte. A Teréz körúti robbantó a letartóztatása alatt kétszer is volt az elmemegfigyelôben, de a szakértői vélemény szerint beszámítható. 

A jogerős ítélete után egy héttel idegösszeomlást kapott, ezért újra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, ahonnan nemrég került vissza a börtönbe. Ördögi tervét nyilván ott tervelte ki. 

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak