Aktuális

Védik a disznójával fajtalankodó nyugdíjast

R. K.

Létrehozva: 2019.02.21.

Hiába a feljelentés a disznójával közösülni próbáló Mihály ellen, a rendőrség bűncselekmény hiányában nem indított nyomozást.

Egy felvétel buktatta le a múlt héten a Dunaharasztin élő Mihályt. A képkockákon az látszik, hogy az idős férfi a disznójával próbál közösülni. A Bors a helyszínen járva az elsők között számolt be Mihály gyomorforgató tettéről: egészen pontosan arról, hogy megpróbálta ma­gáévá tenni Pötyi névre hallgató sertését. A történteken sokan felháborodtak, azon pedig még többen, hogy a rendőrség nem indított nyomozást a 75 éves nyugdíjas ellen. Az indok: nem találták bizonyítottnak az állatkínzás tényét.

– A feljelentés állatkínzás miatt történt. A törvény szerint akkor indulhat ezen a jogcímen eljárás, ha egy gerinces állat életét vagy testi épségét veszélyezteti valaki. Nem láttam a felvételt, de ilyen vélhetően nem történt, így bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást. Más kérdés, hogy ez egy teljesen abnormális dolog, az állatvédők teszik is a dolgukat – magyarázta Kamarás Péter ügyvéd.

Eközben egyesek támadják a Dunaharaszti Állatvédők Alapítványt, és védelmükbe veszik Mihályt, mondván nem is olyan súlyos az, amit elkövetett.

– Néhányan már azt követelik, hogy szállítsuk vissza Miska bácsinak az állatait. Pedig nem kérdés: alkalmatlan az állattartásra, el is tiltották tőle. Pötyi malacot az állatorvos megvizsgálta, és megállapította, hogy szexuálisan inzultálták, maradandó károsodása azonban nincsen – mondja a Borsnak Horváth Áron, a Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány társalapítója.  

***

Csapjon le a nyereményekre! Játsszon és nyerje meg a Seat Aronát vagy a 200 nyeremény egyikét! További részletekért kattintson ide!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek