Aktuális

Várpalotai hintabaleset - Négy emeletet lépcsőzik Krisztofer

L. B.

Létrehozva: 2019.02.23.

Napról napra egyre jobb állapotban van, s szinte megállás nélkül mosolyog Máthé Krisztofer. A 19 éves srác 2017 szeptemberében zuhant ki az alatta váratlanul összeomló kalapácshintából Várpalotán.

A Bors is jelen volt decemberben, amikor 460 kórházban eltöltött nap után, végre hazatérhetett. Az óriási öröm mellett egy kis aggodalom is érezhető volt, hiszen lift híján a negyedik emeleti lakásukba meglehetősen nehéz volt felvinni a tolószékkel közlekedő hórihorgas fiút. Krisztofer a napokban azonban már a sa­ját lábán battyogott le a végeláthatatlan lépcsősoron.

– Ugyan a kórházban már rendszeresen voltunk vele az udvaron levegőzni, de a saját lábán most először volt képes erre. A párommal erősen fogtuk, a lépcsőfordulókban többször is megpihent, de ez így is hatalmas dolog – mesélte a Borsnak a korábban focistaálmokat dédelgető fiú édesanyja.

– A lépcsőház ablakához már többször levittük, s már két napja „nyúzott” minket, hogy menjünk le az utcára. Nagyjából öt percet lehettünk lent, de nagyon tetszett neki – tette hozzá Dia.

Az erős nő rettentően boldog, hogy visszakapta a fiát, de mint mondja, az új életet képtelen megszokni.

– Újra meg kell őt ismernünk. Állandóan mosolyog, s amikor elgondolkozik, és megkérdezem, hogy baj van, mindig rázza a fejét, hogy nem – magyarázta az édesanya, aki sokáig nem hozta fel fiának a balesetet, de a minap ebben is változás történt. Mutattak neki képeket a hintáról, videót is néztek róla, de a tragédia pillanatára nem emlékszik.
A halál torkából visszatért fiú elôtt hosszú út van még, de az anyai szeretet minden akadályon átsegíti.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek