Aktuális

Sokan szeretnék megtudni, hogy mit rejt a jövőjük - Élnek köztünk olyanok, akik ezt meg is tudják mondani

Füredi

Létrehozva: 2018.10.06.

Ugye, sokan szeretnék megtudni, hogy mit is rejt a jövőjük, mi vár rájuk? Élnek köztünk olyanok, akik ezt meg is tudják mondani.

Az egyik legismertebb magyar látó, Lilla King például már idén januárban megjósolta a Borsban, hogy a francia válogatott nyeri a júliusi labdarúgó-világbajnokságot.

– Mindenkiben megvan a látnoki képesség, mindenki kap információkat, ám lehet, hogy nem tud mit kezdeni vele. A kisgyerekeknél előfordul, hogy azt mondják: beszélgettek meghalt nagyszüleikkel. Persze, a szülő azt hiszi, hogy képzelődik a gyerek, és elfojtja benne ezt a képességet, ahelyett, hogy fejlesztené. Mert mágiagyakorlatokkal ez fejleszthető – állítja Lilla King, majd elmeséli, hogy ő két-három éves korában kezdett el bizonyos dolgokat előre megérezni, amik aztán – a környezete csodálatára – sorra be is következtek. Harminchat éves korában a túlvilágon is járt, agyérgörcse volt, azóta „nyitottak a kapuk”, mindenre tudja a választ.

A lottóötös sorsfüggő

Az őt felkeresők számára minden kérdés fontos: a nőt megcsalja-e a férje, ki követett el bűnös dolgot, a betegség áttétes-e, vagy van-e remény a gyógyulásra? Elmeséli, hogy egy szülőnek megmondta, a fia vitte el a pénzt a szekrényből. Aztán ez be is bizonyosodott.

– Az égiek sosem csaptak be! De képzelje el, mit tesz velem a szülő, ha mégsem az igazolódik be, amit én állítottam! – kérdezi, majd elmondja, hogy az emberismeretben támaszkodhat 28 éves kórházi ápolói tapasztalataira is.

– Mindenkinek tudok segíteni, legyen szó szerelemről, párkapcsolatról, munkahelyről, hogy ki melyik irányba induljon el. A jövő ismerete áldás és átok is egyben, ám én csak jóra használom a képességemet, azért tanulok már 21 éve, hogy segítsek az embereknek – mondja, majd, amikor megkérdezem, a szerencsejátékokban, például a lottószámokban is tud-e segíteni, így felel:

– Meg tudom érezni a nyerő kaparós sorsjegyeket, és volt már négyesem a lottón. De öt találata csak annak lesz, akinek benne van a sorsában, a sorsunkat nem kerülhetjük el. Ami jár, az jár!

Poe megérezte a gyilkosságot

Az amerikai Northwestern University kutatói megállapították, hogy az emberi szervezet tudat alatt valóban képes bizonyos események előre érzékelésére. Szerintük a jelenség általánosabb, mint gondolnánk, mert mindenkivel megesett, vagy legalább valakivel az ismeretségi köréből, hogy előre meglátott vagy megsejtett egy jövőbeli eseményt. Előérzet-kutatásaikban érdekes irodalmi példák is ta­lálhatók.    

Az amerikai költő, novellista Edgar Allan Poe 1838-ban írta meg Arthur Gordon Pym nantu­cketi tengerész elbeszélése című regényét, amelynek egyik szereplője, Richard Parker hajótörött tengerészt három másik társa megette. 46 évvel később, 1884-ben egy Mignonette nevű jacht elsüllyedt, négy tengerész menekült meg. Túlélésük érdekében Richard Parker társai kannibalizmusának az áldozata lett.

Előre megírták a Titanic tragédiáját

Morgan Robertson amerikai író a Titanic elsüllyedését írta le hihetetlenül pontosan 1898-ban, 14 évvel az esemény előtt. Könyvében a hajó neve Titán, amely „a legnagyobb és legnagyszerűbb ember alkotta hajó volt… egy első osztályú szállodához volt hasonló… elsüllyeszthetetlennek tartották”. A műben szereplő és a valódi hajó is angol gyártmányú volt, mindkettő áprilisban süllyedt el, jéghegynek ütköztek, túl kevés mentőcsónak volt rajtuk, és mindkettővel Új-Fundlandtól 400 mérföldre történt a katasztrófa…

A rendőrséget is segítik a látomások

A rendőrök munkáját világszerte segítik látnoki képességekkel rendelkező emberek. Külföldön gyakori a médiumok bevonása bűnügyekbe.

A krónikák szerint a 20. század egyik legeredményesebb médium-detektíve volt a holland Gerard Croiset, aki harmincas éveiben fedezte fel látnoki képességét. Számos rendőrségi ügyben kérték a segítségét. Sokszor el sem kellett utaznia egy-egy bűntény helyszínére, egy fotó, ruhadarab vagy egyéb tárgyi bizonyíték elegendő volt számára, hogy megérezze, mi történt. Magyarországon is volt már példa arra, hogy így sikerült egy eltűnés vagy gyilkossági ügy végére pon­tot tenni.

Hazánkban azonban a rendőrség hivatalosan nem alkalmaz látnokokat bűncselekmények felderítéséhez, mert nem számítanak szakértőnek, ezért hivatalos segítségükre a büntetőeljárási törvény szerint nincs mód. Viszont az áldozatok hozzátartozói fordulhatnak hozzájuk, de azt nem kérhetik, hogy a rendőrség meghallgassa a látomásokat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176427_auto_resized.jpg
origo.hu

Az egyik legjelentősebb víziút, ami nem jöhetett volna létre magyar mérnökök nélkül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27609_resized.jpg?avcount=1714497611
origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177813_auto_resized.png
metropol.hu

Rémület Budapesten: Felmászott egy ember a Szabadság hídra, azonnal rohantak a tűzoltók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175503_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült: ezért mérnek összevissza a balos közvélemény-kutatók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170096_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27610_resized.jpg?avcount=1714497611
origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174627_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen teszt: az emberek 99 százalékán kifog - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714497611
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176953_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális kamionbaleset az M1-esen Budapest felé, ezekben a percekben mentenek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/TSfOeLaog7NjVZ21PGLR4RkD1No1nlGprMEt6XSW8_s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MwN2YyZTJiNjIwYjQxNmE5OGZlMTdmYWExOWMyZTBj.jpg
Bíróság

Most kaptuk: letartóztatásba helyezték a bőnyi késelő kislányt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UL9p8243BFBLYd8_1fRo__mKaGXX_p_vy_shxYXAuWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MzMDBkNzg5YzE2OTRkOTM4NzBjNjhhMTEyY2EzOGNj.jpg
Késelés

„Ne haragudjatok rám, anya” – pár percre magához tért a kórházban a bőnyi késelés áldozata – videó