Aktuális

Eladóként árulja a testét a pesti anyuka

G. J.

Létrehozva: 2018.10.17.

Elérte a nagykorúságot a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete. A születésnapi rendezvényen őszintén beszéltek arról, milyen atrocitások érik őket nap mint az utcán és mi a probléma azzal a törvénnyel, ami az ő érdekeiket kellene hogy védje, de mégsem így van.

Forrás: Zsolnai Péter

A Szexmunka is munka feliratú kitűzőt viseltek a hölgyek a jeles eseményen, jelezve: ők rendes munkának tartják a prostitúciót, még ha a társadalom ezt alantasabb megélhetési formának tartja is. Vagy bántjákőket, vagy tudomást sem akarnak venni róluk.

Földi Ágnes, a szervezet vezetője szerint 2000-es megalakulásukkor még 200-an dolgoztak bevallottan szexmunkásként, ma már 8-10 ezer közötti a számuk. – Mostanában a legtöbben külföldi országokból kérnek segítséget. Ott sem egyszerű, ha nem ismerik a helyi törvényeket, még nehezebb megvédeni őket – mondta Földi Ágnes.

Magyarországon sokan még mindig meglepődnek, hogy a szexmunka legális, pedig 1999 óta törvényszerű és jogszerű munkavégzési formának számít, amit egyéni vállalkozóként lehet végezni.

Dr. Makó Klaudia ügyvéd szerint a törvény többi része viszont nem a szexmunkásokat védi. – A törvény meghatározta, hogy hozzanak létre türelmi zónákat, csakhogy eddig egyetlen városban sem alakítottak ki ilyet, azzal indokolva, hogy ott nincs prostitúció. Ugyanígy, ha egy prostituált bűncselekmény áldozatává válik, a rendőrök nem akarnak vele foglalkozni, legyintenek, hogy a nő provokálta ki magának – vélekedett az ügyvédnő.

A Borsnak megszólalt Dia – aki kérte, ne írjuk le az eredeti nevét –, ő 13 éve dolgozik prostituáltként. Az első hat évben saját párja kényszerítette erre.

– Én szerelmes voltam, ő meg csak a pénzt látta bennem. Éjjel a Bécsi úton dolgoztam, nappal pedig a 10. kerületben. Ha nem vittem haza annyi pénzt, amit remélt, akkor megvert. Még most sem hevertem ki azt az időszakot. Azt hiszem, a türelmem fogyott el, nagyon nehéz mindig, mindenkire mosolyogni –vallotta őszintén Dia. Élete ott vett fordulatot amikor teherbe esett, sikerült otthagynia a futtatóját és egy időre hazaköltözött a családjához, azóta viszont újra az utcán keresi a pénzt, viszont már egyedül.

– A fiam óvodás, egyedül nevelem, eladó a szakmám, de 110 ezer forintból nem lehet egy albérletet fenntartani, vissza kellett mennem az utcára dolgozni. Van, hogy a boltba sem engednek be, mert prostituált vagyok, folyton kapom a bírságokat. De egyelőre nincs mit tenni!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek