Aktuális

Pénteki mészárlás: nyolc családtagját végezte ki ez a 24 éves albán férfi

Bors

Létrehozva: 2018.08.11.

Ridvan Zykaj elmenekült a helyszínről - a hatóságok szombaton fogták el.

Agyonlőtte családjának nyolc tagját egy 24 éves férfi pénteken az albán fővárostól, Tiranától 90 kilométerre délre fekvő Vlora városában – közölte a helyi rendőrség, amely nagy erőkkel keresi a gyanúsítottat.

A tettest Ridvan Zykaj néven azonosították és arcképét is nyilvánosságra hozták, hogy ezzel is elősegítsék a megtalálását. Zykaj hat másik rokonát is megsebesítette. Az MTI albán forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyilkos egy automata fegyvert használt a mészárláshoz. A férfi elmenekült a helyszínről.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy Zykaj veszélyes, ezért ha valaki meglátja, próbálja meg elkerülni, aztán értesítse őket.

Az áldozatok között van Zykaj nagybátja, annak felesége és két gyerekük, valamint Zykaj további – távolabbi – családtagjai. A férfi indítéka egyelőre ismeretlen, de a hírek szerint bosszú állhat a kegyetlen mészáráls mögött, ami után a legtöbb albán szerint a halálbüntetés is kevés lenne.

Zykaj a mészárlás után a Facebookra is bejelentkezett, sőt, még kommentelt is. A rendőrség az IP cím alapján próbálta megkeresni. Telefonját már kikapcsolta, de mivel utoljára egy Selenica nevű város környékén jelentkezett be, arrafelé próblják felkutatni. A város 25 kilométerre található a mészárlás helyszínétől.

Update: A hatóságok összehangolt munkája eredményeként szombat délre lezártnak tekinthető a hajsza a mészáros után, az albán rendőrök ugyanis elfogták a családtagjait kiirtó Zykajt - írja a helyi Lajmi Fundit weboldal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek