Aktuális

Felajánlotta meghalt kislánya szívét: a sors másik gyerekével hálálta meg az anya önzetlenségét

Bors

Létrehozva: 2018.08.29.

Lisa Mallett kislánya, Jadene egy nappal az első születésnapja előtt halt meg. Az anya szíve megszakadt, de tudta, az élet megy tovább. Önzetlen döntést hozott, amikor felajánlotta kislánya szerveit, Jadene kicsi szíve pedig megmentett egy másik csecsemőt. A kislány egy fürdetés közben kapott rohamot, agya túl sokáig nem kapott oxigént. De szívbillentyűi megmentettek egy négy hónapos kisfiút.

Mum who donated her baby's heart to save life has brave act perfectly repaid

When Lisa Mallett's daughter Jadene died a day before her first birthday she made the selfless decision to donate her heart to save another child. Now, 16 years later, Jadene's four-year-old sister Esme has received the heart of a young donor.

„Ideges lettem, amikor először megemlítették, hogy felajánlhatnám a szerveit. De felajánlottuk végül a szívbillentyűit, és utólag vigasztalt ez a tudat, de nem azonnal” - mesélte őszintén gyászáról az anya.

Lisa ma 38 éves, és a sors meghálálta önzetlenségét. Az anya a 18 éves Declan és a 18 hónapos Kelyn nevű fiaival él Readingben, ám négy éve újra a gyermekvállalás mellett döntött a férjével, így született meg a kis Esme. Azonban a kislány aorta szűkülettel született, az elmúlt egy évben már egy műszív segítette a keringését egy londoni klinikán. És ekkor jött a segítség.

I posted this 3 years ago how true , When god was giving out the babies to the angels , to take to their new mummy's,...

Posted by Esme's heart journey on Saturday, March 31, 2018

Az orvosok azzal a jó hírrel szolgáltak, hogy hozzájuk hasonlóan egy házaspár felajánlotta nemrég elhunyt gyermekének a szerveit, és így Esme túlélheti a súlyos betegséget.

„Azonnal a gyászoló család jutott az eszembe. Valami egészen csodálatos dolgot hajtottak végre. Ültek a gyermekük ágya mellett, és tudták, hogy nincs visszaút. Lesújtó érzések kavarogtak bennem” - mesélte az örömhír kapcsán Lisa. „Nem is tudok hálásabb lenni ennek a családnak. A gyerekük szíve most a kislányomban dobog, valakiben, akit nem is ismernek. Nem tudom eléggé megköszönni nekik, akik a lehető legnagyobb tragédiát élték át.”

Please please share ❤️https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=359013017914738&id=308381019644605

Posted by Esme's heart journey on Saturday, February 17, 2018

Azonban ezzel még nincs vége a családra váró nehézségeknek. A kislány szíve körülbelül 15 évig bírja rendesen ellátni Esme keringését, utána nagy valószínűséggel újabb transzplantációra szorul.

„Mindig azt mondom, hogy a családban beszélni kell a szervek felajánlásáról, és nem csak már akkor, amikor a lesújtó hír érkezik. Még ha valami tragédia is történik, a gyereked megmenthet egy másik életet” - zárta szavait az anya.

Very true ❤️

Posted by Esme's heart journey on Sunday, February 25, 2018

Thank you for the messages and shares of my story , my mummy and daddy planned on watching the documentary last night...

Posted by Esme's heart journey on Monday, May 14, 2018
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek