Aktuális

Nem találják a halott csecsemő anyját - 880 azonosítatlan testet tartanak nyilván

L. B.

Létrehozva: 2018.07.09.

Már több mint hét hónap telt el, de még mindig nem tudni, hogy ki hagyott magára meztelenül egy újszülött csecsemőt Nyíregyházán, a Mező utcai társasház előtti konténerek mellett. Ahogy arról tavaly novemberben beszámoltunk, az egészségesen született kislányról a köldökzsinór sem volt levágva. Még élt, amikor letették, halálát kihűlés okozhatta.

A gyanú először egy szülési fájdalmakra panaszkodó fiatal lányra terelődött, aki az első információk szerint megszökött a kórházból, de később kiderült, hogy nincs köze az ügyhöz. Aztán a hajléktalanokat és a közeli boltban dolgozókat kérdezgetve próbáltak közelebb jutni az igazsághoz: a kamerafelvételeken egy hétfős, babakocsit toló társaság látszik, amelynek a jelentkezését közleményben kérték a zsaruk. Egy lilás színű, véres női felső gazdáját is keresték. A körülbelül 32 hetes, 1800 grammos halott csecsemő a rendőrség honlapján most is az „ismeretlen holttest-, holttestrész-körözések” közt szerepel.

– Korábban sokszor járkáltak erre és kérdezősködtek a rendőrök, de az elmúlt hónapokban nagy a csend – mondja a Borsnak a szomszédos boltban dolgozó Anita, aki akkoriban értesítette a ha-tóságokat. A magyar rendőrség hivatalos weboldalán, a              police.hu-n jelenleg 880 ismeretlen holttestet vagy holttestrészt tartanak nyilván. A legrégebbi bejegyzésben egy „erősen rothadásos állapotú, hiányos fogazatú” áldozat szerepel, akire 1994 januárjában találtak rá Fonyódnál. A legfrissebb azonosítatlan holttest azé a férfié, akit június 29-én gázolt el a vonat Gárdonynál.

Megoldatlan esetek

1999. Mátraderecske: Egy árokparton találtak rá egy koponyára egy cirill betűs nejlonzsákban. A halál oka a koponyát ért nagy erejű erőbehatás volt.

2011. Vízvár: Egy bomlott állapotú holttestet három részben emeltek ki. Nemét, életkorát nem tudták meghatározni. Megtalálták a nyakat, a koponyát, a lábfej nélküli lábakat.

2015. Győr: Egy test összeégett, szinte csak a csontváz maradt meg. Több adat nem áll rendelkezésre.

2018. Budapest: Egy nő tavaly augusztus végén hunyt el a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Okmányai híján nem tudták azonosítani, a korábban megadott adatai pedig nem valósak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek