Aktuális

Arkangyalok: kik ők, és mivel fordulhatunk hozzájuk?

Fülöp Monika

Létrehozva: 2018.07.21.

A lépteinket kísérő őrangyalok felett az arkangyalok állnak, akiket Isten legfontosabb hírvivőiként tartanak számon. Ők a közvetítők a Teremtő és az emberek között, s ők azok, akik a Föld, az emberiség életét egyensúlyban tartják, harmóniát hoznak a világba. Ahogyan az őrangyalainkhoz, az arkangyalokhoz is bátran fordulhatunk segítségért. Kérhetünk tőlünk bátorságot, védelmet, gyógyulást, bölcsességet vagy akár ihletet is. Az angyalokat nem korlátozza tér és idő, ezért egyszerre több embernek is tudnak segítséget nyújtani. A legismertebb arkangyalok: Mihály, Gábriel, Rafael és Uriel.

Gábriel arkangyal

Nevének jelentése: „Isten az én erősségem”. Ő az, aki fontos híreket közöl az emberiséggel, ezért a hűség angyalának, a jó hírek hozójának is nevezik. Megjövendölte Keresztelő Szent János születését, és tudatta Máriá­val Jézus fogantatását. Gábriel ad erőt a nőknek az anyaság felvállalásához, pártfogolja a művészeket, az írókat, a színészeket, és ösztönöz minden kommunikációval kapcsolatos tevékenységet. A cselekvés és a cselekvőképesség angyalának tartják. Aki hozzá fordul segítségért, sokkal energikusabb, eredményesebb lesz. Aurája rézszínben ragyog.

Miben segíthet?

A nők hozzá fordulhatnak, ha szeretnének termékenyebbek, fogamzóképesebbek lenni, és tőle kérhetünk segítséget akkor is, ha örökbefogadást tervezünk. Hozzá fordulhatnak ihletért a művészek, kreatív gondolatokért az írók. Ő az, aki segíthet a diákoknak a lámpaláz leküzdésében, sőt a média képviselőit is támogatja a munkájukban.

Mihály arkangyal

Nevének jelentése: „aki Istenhez hasonlatos”. Az égi seregek vezére a gonosszal vívott harcban, ő taszította le a földre az Isten ellen fellázadt bukott arkangyalt, Lucifert. Legfőbb célja megszabadítani a Földet és lakóit a félelem alacsonyrendű energiáitól. Ezért általában karddal a kezében ábrázolják, amivel elvágja a minket gúzsba kötő félelmeket. Mihály tanította meg Ádámot a földművelésre, és Ábrahámot Isten ismeretére. Jeanne D’arc, az Orléans-i Szűz pedig azt mondta vallatóinak, hogy Mihály adott neki bátorságot ahhoz, hogy a százéves háborúban a francia sereg élére álljon. Az arkangyalt tüzes, izzó energia veszi körül, ezért ha hozzá fordulunk, melegség önthet el minket. Aurája kékes-lila.

Miben segíthet?

Kérhetünk tőle bátorságot, életerőt, energiát, motivációt, hogy tisztítsa meg a teret, adjon iránymutatást, fokozza önbecsülésünket és védelmezzen meg minket.

Uriel arkangyal

Helyük a vallásban

A zsidó és a keresztény vallás tanítása 7 (Mihály, Gábriel, Rafael, Uriel, Sa­riel, Ra­guel és Ramiel), míg az iszlám 4 (Jibril/Gábriel, Mikhail/Mihály, Israfil/Rafael és Az­rail/Sariel arkangyalról tesz említést.

Nevének jelentése: „Isten fénye, lángja.” Nevét onnan kapta, hogy ő világít rá a helyzetek lényegére, profetikus előrejelzést ad, és felhívja a figyelmet a ránk leselkedő veszélyekre. Figyelmeztette Noét a közelgő özönvízre, és ő adta tudtára Ezra prófétának a Messiás eljövetelét. Urielt tartják az egyik legokosabb arkangyalnak, akihez bármilyen spirituális vagy hétköznapi ügyben fordulhatunk tanácsért. Válaszát egy hirtelen jött, ragyogó ötlettel jelzi. Képes segíteni az embereknek a természeti katasztrófák elkerülésében, vagy a károk helyreállításában is. Aurájának színe halványsárga.

Miben segíthet?

Fordulhatunk hozzá segítségért megoldásra váró ügyeinkkel, kérhetjük, hogy erősítse fel a megérzéseinket, problémamegoldó képességeinket, de kérhetünk tőle segítséget a tanulással, a vizsgákkal vagy a spirituális megértéssel kapcsolatban is.

Rafael arkangyal

Nevének jelentése: „Isten meggyógyít”. Ő volt az, aki meggyógyította egy hal epéjével Tóbiás apjának, Tóbitnak vakságát és megmutatta Tóbiásnak hogyan használhatja a halak egyes részeit az egészség visszaadására.

Könyvajánló

Doreen Virtue: Arkangyalok és felemelkedett mesterek A könyv különlegessége, hogy Doreen a kultúrtörténeti adatok összegyűjtésén túl médiumként személyesen vette fel a kapcsolatot a könyvében szereplő arkangyalokkal és emelkedett mesterekkel.

Nem véletlen hát, hogy a gyógyítás, a gyógyulás angyalának tartják, aki nemcsak embereket kezel, de a ház körüli és a vadon élő állatokat is. Az utazók is segítségül hívhatják, mivel az utazók védőszentje. Rafael gyakran dolgozik együtt Mihály arkangyallal, leginkább az ártó szellemek kiűzésén és az ártalmas energiák eltávolításán fáradoznak. Aurájának színe smaragdzöld.

Miben segíthet?

Az égi világ gyógyítója, aki ha kérjük, meggyógyítja testi-lelki betegségeinket. Kérhetünk tőle gyógyulást magunk, szeretteink, házi kedvenceink számára, hogy szüntesse meg szenvedélybetegségeinket, tisztítsa meg a körülöttünk lévő teret, és oltalmazzon minket utazásaink során.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188925_auto_resized.jpg
origo.hu

Egészen hihetetlen, de betiltják Olaszországban a pizzát és fagylaltot is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714865710
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189106_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180410_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714865710
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181852_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt a volt űrhajós: hátborzongató, amit a földönkívüliekről mondott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hideg zuhany: másfél év után válik a tévés műsorvezető, felesége zokogva tálalt ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert