Aktuális

Székrekedésnek hitték: születésétől időzített bomba volt a kislány hasában, hatéves korában robbant

Bors

Létrehozva: 2018.05.06.

Székrekedésre gondoltak az orvosok, amikor az ultrahang brutális dagnózissal szolgált.

Forrás: Make-A-Wish

Evie-Mai Griffiths teljesen normális gyerekként cseperedett, az angliai kislány anyukája állítja, hogy a gyereknek soha semmilyen komolyabb egészségügyi problémája nem volt. Egészen addig a tavaly nyári éjszakáig.

Girl, 6, diagnosed with "ticking time bomb" tumour dormant 'since birth'

A heartbroken mum has told of the devastating moment her six-year-old daughter was diagnosed with a massive tumour doctors described as a "ticking time bomb". The cancerous mass inside Evie-Mai Griffiths' body could have been lying dormant from birth as it grew in size, her mum Rebecca says.

A hatéves kislány ugyanis egy éjszaka hasfájásra ébredt, szülei fájdalomcsillapítót adtak neki, és ezzel javult a helyzet. Azonban másnap ismét fájdalmakra panaszkodott, ezért beszállították a kórházba, ahol azt mondták az anyukának, hogy a kislánynak valószínűleg székrekedése van, menjenek haza. Azonban a négygyermekes Rebecca érezte, hogy valami nincs rendben. Ismerve a kislánya vécézési szokásait megkérdőjelezte az elsődleges diagnózist, és nem vitte haza a kislányt, hanem egy másik egészségügyi intézménybe vitte, ahol már ultrahangos vizsgálatra is lehetőség volt.

„Sosem gondoltam valami komoly bajra. De amikor a vizsgálat kezdődött, egyszer csak mindenki elhallgatott. Azt mondták, várjak a váróban. Aztán az egyik orvos már lehajtott fejjel jött oda hozzám” – mesélte az édesanya, akit sokkolt a hír, amely szerint kislánya hasában egy hatalmas tumor alakult ki a veséjén.

Rebecca szerint az orvosok azt feltételezték, hogy akár már a kislány születése óta növekedhetett benne a daganat, amely a diagnózis idején már dinnye méretű volt.

„Az orvosok azt mondták, ez egy időzített bomba, ami a születése óta növekszik” – tette hozzá az anyuka.

A kislányt azonnal megműtötték, és azóta intenzív kemoterápiás kezelésen esett át, az utolsó kezelésre kedden került sor a Mirror beszámolója szerint.

Evie a kezelést megelőzően Svédországba készült, hogy meglátogassa a rokonát. A család most azért gyűjt, hogy a kálvária után a kislány meglátogathassa rég nem látott rokonát.

Főoldali fotó: Make-A-Wish

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek