Aranycsirkeszárny az új trend az éttermekben

Aranycsirkeszárny az új trend az éttermekben

étel
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 18. 16:30
Bors

Új divat hódít a vendéglátás világában, aranylázban égnek az éttermek. Nem olyan régen egy ausztrál étterem tulajdonosa rukkolt elő az aranyzsömléből készült hamburgerrel, most pedig a 24 karátos, aranyozott csirkeszárnyat találta fel egy New-York-i szakács.

A csirkeszárnyakat először sós vízben pácolják és 12 órán keresztül ott is hagyják. Ezek után egy házilag készített fűszerkeverékkel dörzsölik be a húst, – melynek összetevőit természetesen megtartották maguknak, – majd forró olajban kisütik és nagyon apróra zúzott, lágy aranyporba forgatják. Meglepő módon a luxusétel nem kerül vagyonokban 10 darab 24 karátos aranyozott csirkeszárnyat szárnyat mindössze 12 ezer forintnak megfelelő dollárért árulnak.

Most, hogy tudjuk hogyan készül, már csak egy kérdés merül fel: miért?

– Szerettünk volna valami igazán rendkívülit készíteni, olyat, ami túl megy minden határon, és amit soha senki nem csinált azelőtt, ami semmihez sem hasonlítható – mondta Brian Mazza az étterem tulajdonosa a CNN-nek. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.