Durva: ételmérgezést kaphat, ha megmossa a nyers csirkét

Durva: ételmérgezést kaphat, ha megmossa a nyers csirkét

csirke
PUBLIKÁLÁS: 2018. március 28. 16:30
Bors

Sokan darabolás és főzés előtt megmossák a nyers csirkét a csap alatt, mivel azt gondolják, hogy ezzel eltávolíthatják róla a ráragadt koszt és kórokozókat. Azonban ezzel többet árthatunk, mint használnánk.

Mosás közben a víz átfröccsenhet a húsról más, nyersen fogyasztható ételekre, így akár a szalmonella baktériumok is átkerülnek a csirkéről a mosogató több pontjára, köztük más élelmiszerekre is. A baktériumokkal teli vízcseppek akár több méterre is elfröccsenhetnek a mosogatótól, amit általában észre sem veszünk.

A rossz szokás miatt ételmérgezést is kaphatunk, aminek tünete hányás, hasmenés, láz és hidegrázás. Ahhoz, hogy a betegségeket elkerüljük nem kell megmosnunk a húst, mivel az alapos átsütés elpusztítja a baktériumokat.

Arra azonban figyeljünk, hogy a kést, és egyéb konyhai eszközöket, amelyek szintén érintkeztek a nyers csirkével, más ételhez ne használjuk, főzés után pedig alaposan mossuk el azokat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.