Aktuális

Utolsó cselekedetével barátja életét mentette meg a kiskamasz

Bors

Létrehozva: 2018.02.07.

<p>Eszébe se jutott volna a tó közelébe menni, ha barátja bele nem esik a jeges vízbe.</p>

Forrás: FDNY/Facebook

Valódi hősként emlékeznek arra a 11 éves kisfiúra, aki barátja megmentése közben vesztette életét egy New York-i parkban kedden délután. 

Anthony Perez és a 12 éves Juan Umpierrez épp a Queensben található Forest Parkban játszadoztak, amikor megtörtént a lehető legrosszabb: Juan alatt beszakadt a park tavának befagyott jege, ő pedig a fagypont közeli hőmérsékletű vízbe zuhant. Barátja, a 11 éves Anthony a parton állt. Nem késlekedett, azonnal a másik fiú segítségére sietett, akit sikerült is kihúznia - mindeközben azonban ő maga is a vízbe zuhant, ahonnan már nem volt képes kimászni.

Hiába érkezett segítség, mire a tűzoltók a partra húzták a kiskamasz Anthonyt, már nem lélegzett, és kórházba szállítása után sem tudtak rajta segíteni. “A másik fiút kihúzta, de saját magát nem tudta megmenteni” - nyilatkozta egy hatósági forrás a New York Postnak.

A fagyos vizek veszélyességét jól jellemzi, hogy az elmerült kisfiút kihúzni próbáló két tűzoltót is kórházba kellett szállítani, ahol hipotermia miatt kezelték őket.

Az elhunyt ifjú hőst a szomszédok barátságos, kedves fiúként jellemezték, aki gyakran segített másoknak. 

A hatóságok ismételt figyelmeztetést adtak ki, melyben felhívták a lakosok figyelmét arra, hogy a város befagyott vizei nem biztonságosak, a jég bárhol beszakadhat és tragédiát okozhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek