Terjedelmes cikkben dicsér egy budapesti éttermet a Decanter nevű brit gasztronómiai magazin. A tekintélyes szaklap 2017 legjobb nemzetközi éttermének választotta a patinás vendéglőt, a cikk írója, a híresen kritikus Fiona Beckett világszínvonalúnak és különösen izgalmasnak találta a helyet. Ez pusztán nem lett volna elég ahhoz, hogy a világ legjobbjának nevezze az éttermet, a tojásos nokedli döntött.
– Bevallom, fogalmam sem volt, kicsoda Fiona Beckett, akinek érkezését elsőként a Magyar Bortársaság jelezte felénk. De amikor utánanéztem, igencsak meglepődtem – avatja be a Borsot a Babel üzletvezetője. Pál Gábor szerint mindent úgy tettek, mint máskor, nem próbáltak kiemelten bánni a kóstolóval, csak mintha egy átlagos vendég lenne.
– A társaságával a tavaszi menüsort kóstolták végig, köztük a szarvasgombahabos tojásos galuskánkat, ami ezek szerint nagyon ízlett Fionának is. De sikerült meglepnünk a sokat látott kritikust, mivel minden fogásunkhoz fehér bort szolgáltunk fel, amit igencsak furcsállt. A legvégén szerencsére nagyon elégedett volt a borfelhozatallal is – emlékszik vissza Pál Gábor.
A hatalmas elismerés ellenére a kezdetek itt sem voltak zökkenőmentesek. A tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert egyszer néhány hónapra bezárta az éttermet, mert úgy érezte, letértek a korábban kijelölt útról. Az áttörést az újranyitás után az Erdélyből származó Veres István séf személye hozta meg, akinek tehetségét egyébként a kritikus Fiona is kiemelte.
Azóta sorra kapják a szakmai elismeréseket, egyedül az áhított Michelin csillagot nem nyerték még el, amelyet a legkiválóbb éttermeknek ítélnek a szakmában. De ezután talán már erre sem kell sokat várniuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.