Aktuális

Turbó fokozatra kapcsolt az ánuszfehérítés

Bors

Létrehozva: 2017.12.05.

2014-ben kezdték el szélesebb körben a nők fehéríttetni a végbélnyílásukat, mert a pornósoknál egyre nagyobb divatja lett ennek a kozmetikai beavatkozásnak, mondván a szakmában fontos, hogy test ezen része is harmóniában legyen a környezetével. A be­avat­ko­zás azt jelentette az elején, hogy a végbél környékén lévő elszíneződéseket, a bőrt és a környékén lévő szőrszálakat vegyszeres módon kifehérítették.

Az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt az igény a fehérítésre, miután Sophie Kasaei, Charlotte Crosby és  Kourtney Kardashian is megcsináltatta a magáét, és ezt be is vallotta - írja a Daily Mail. Csak idén már 23%-kal nőtt egy londoni klinikán a beavatkozásra jelentkezők száma. A legnépszerűbb most a lézeres beavatkozás, a krémmel történő korrigálás csak 5%-ot tesz ki.

Nagyrészt nők kérik, de persze van néhány férfi is, aki fehérebb végbélnyílásra vágyik. “Úgy vélem, a nőket a partnereik biztatják erre” - mondta a klinika vezetője, aki azt is hozzátette, hogy nincs kimondottan egy korosztály, aki erre gerjed, idősebbek és fiatalabbak is jelentkeznek náluk.

Egy beavatkozás ma már csak 10-15 percet vesz igénybe, a lézer pedig arra kell, hogy eltávolítsa a hámsejtekből a melanint, amitől sötét lesz a bőr. Mindezt fájdalomcsillapító beadása után csinálják. A végbélnyílás színére egyébként a hormonok is hatással lehetnek, ahogy a genetika is felelős érte, de egy terhesség vagy menopauza is okozhat színelváltozást. A beavatkozás körülbelül 190 ezer forintba kerül, így jóval többen tudják megengedni maguknak mint például egy mellműtétet.

A fehérítés fertőzéssel és hegesedéssel is járhat, ezért hangsúlyozta a szakember, hogy minden esetben professzionális klinikai környezetben végeztessünk ilyen beavatkozást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek