Aktuális

Német gazdája van a magyar árva Bobeknek

R. K.

2017. szeptember 12. kedd 11:30

Forrás: noeallatotthon.hu

Mesébe illő fordulatot vett egy tizenkét év után gazda nélkül maradt kutyus élete. A Bobek névre hallgató idős ebet nemrégiben visszavitték arra a menhelyre, ahonnan annak idején egy­éves korában örökbe fogadták. Az állatvédők tapasztalata eddig azt mutatta, hogy egy ilyen idős kutyának kis túlzással szinte már lehetetlen gazdit találni, a gyakorlatra azonban most mégis sikerült rácáfolni egy német család segítségével.

Ahogy arról a Bors korábban már beszámolt: Bobek élete egyik pillanatról a másikra összetört, amikor július végén újra a Noé Állatotthon Alapítványhoz került. A másodszorra elárvult nagy testű fekete szuka kutyusról költözés miatt mondtak le a gazdái. Mindezt azonban a kutya rendkívül rosszul viselte: a szokatlan környezettől rendkívüli módon megrémült, potyogtak a könnyei, és a nyála is patakokban folyt. Habár a helyzete kilátástalannak tűnt, külföldi segítséggel mégis sikerült számára szerető otthont találni.

– Egy németországi szervezet felajánlotta a segítségét, hogy ők is megpróbálnak mindent megtenni Bobekért. Mindez odakint sem tűnt egyszerű feladatnak, ennek ellenére egy pillanatra sem adtuk fel a reményt – mesélte a Borsnak a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársa, Schneider Kinga. – Nemrégiben azonban jó hírt kaptunk, egy állatbarát német család ugyanis vállalta Bobek befogadását – újságolta boldogan.

Az idős kutyust két héttel ezelőtt szállították ki autóval az új családjához. Az utat nagyon jól viselte, az pedig egyáltalán nem fogja hátráltatni, hogy németül beszélnek majd hozzá a mindennapok során. Az állatvédők remélik, hogy Bobek a hátralévő életét immáron teljes szeretetben élheti majd le.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak