Aktuális

Kutyának képzeli magát Repce, a kacsa

R. K.

Létrehozva: 2017.08.10.

<p>Kis túlzással kacsatestbe született kutyaként érzi magát egy másfél éves hófehér gácsér. A Repce névre hallgató szárnyas kissé szokatlan módon házi kedvencként tengeti az életét egy Mórahalom és Ásotthalom között található tanyán.</p>

– Annak idején az egyik barátommal pont a kacsatartásról beszélgettünk, tavasszal pedig meg is lepett két kiskacsával – mesélte a gazdi, Garda Kata a Délmagyarországnak. Közülük Repce – aki a fiatalkori sárga pelyheiről kapta a nevét – azonnal a szívéhez nőtt. A hazaúton kimászott a dobozból, és felült a kocsi ülésére, így Kata a felnevelése mellett döntött. Egyébként is rutinos e téren, ugyanis kislányként már felnevelt egy kacsát.

A narancssárga csokornyakkendős Repce rendkívül ragaszkodik a gazdájához. Hűséges kutyaként követi mindenhová a kertben, ahol gyomlálással és csigaropogtatással tölti el az ideje nagy részét. A házba is bejáratos, de mivel nem szobatiszta, így csak rövid ideig maradhat bent. Egyáltalán nem szégyenlős, örömmel pózol a kamerák előtt. Annyira emberbarát, hogy még a saját fajtársai után sem érdeklődik. A kutyákkal is jó viszonyt ápolt, de egy korábbi baleset miatt Kata már nem engedi a közelükbe.

– Van olyan kutya, amelyik jobban szeretné megkopaszt­va látni. Amióta megtépték, már nem haverkodhatnak – indokolt. 

Bárányként él a macska

Egy új-zélandi faluban élő kandúr, Steve azzal lopta be magát a helyiek szívébe, hogy báránynak képzeli magát, és minden idejét a nyáj tagjaként tölti. Skóciában egy elárvult kisboci egy póniistállóban nevelkedett fel, ebből kifolyólag a Hettie Moo nevet viselő jószág még furcsamód meglovagolni is hagyja magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek