Aktuális

Feljelentést tesz az újpesti igazoltatás közben elhunyt férfi családja

Bors

Létrehozva: 2017.08.07.

A tragikus körülmények közt elhunyt férfi fia a hvg.hu-nak elmondta, hogy feljelentést tesznek apja halálának ügyében.

Bejárta a sajtót hétvégén egy újpesti igazoltatás híre, melynek során életét vesztette egy 57 éves férfi. A parkolóban álló férfihoz mentek oda a rendőrök, nem félreállításról volt szó. Az esetnek egy szemtanúja van, az elhunyt barátja. A férfi fia, Á. Olivér autóversenyző péntek délután kapott egy üzenetet: „Gyere, verik az apád!”

Miután a helyszínre ért, azt tapasztalta, hogy indokolatlanul sok rendőr van jelen, két busz és három rendőrautó is, az édesapja pedig már eszméletlen volt.

A szemtanú korábban elmondta, a férfi akkor esett el, amikor szétrúgták a lábát, hogy átmotozzák – az áldozat pedig arra kérte többször, egymás után négyszer is a rendőröket, ne kényszerítsék, hogy a hőségben átforrósodott motorháztetőre tegye a kezét,  és engedjék el mert rosszul van. A szemtanú vallomása szerint a férfi elesett, amikor szétrúgták a lábát, és úgy beverte a fejét, hogy elvesztette el az eszméletét. 

A hivatalos leírás úgy szólt, hogy intézkedés közben lett rosszul a férfi, akinek újraélesztését azonnal megkezdték a rendőrök. A helyszínre érkező fia szerint viszont a rendőrök tanácstalanul álltak az apja teste körül, félrehúzták és míg az ő erősítésük hamar kiérkezett, a mentők csak fél órával később. 

A család végül úgy döntött, feljelentést tesznek, hiába nem indult nyomozás az ügyben, mivel a Fővárosi Főügyészség közlése szerint nem történt bűncselekmény.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek