Aktuális

Ásóval vágta ketté a síró kismacskákat a somogyi állatkínzó - 18+ videó

R. K.

Létrehozva: 2017.06.10.

Egy eddig Magyarországon példa nélkül álló rémtett jutott a Bors tudomására. A szörnyűséget egy Somogy megyei településen követték el, amelyet a tettes videóra vett.

A húsz másodperces felvételre nincsenek szavak. Ezen az látszik, hogy egy férfi egy kisebb gödröt ásott, amelybe öt-hat nemrégiben született kiscicát dobott. Már az első pillanatokban egyértelmű: kegyetlen módon fog megszabadulni a ke­servesen síró macs­­káktól. Az állatkínzó ásóval egyenként lesújt a cicák­ra, amiket egy moz­dulattal ket­­tévág. Röhögve és káromkodva végez velük, majd miután az összesnek kioltotta az életét, a kiásott földdel betemeti őket. A videóra az Országos Állatvédőrség Alapítvány egyik munkatársa lett figyelmes, az elkövető ugyanis saját magát buktatta le. Egy Facebook-csoportba feltöltötte a szörnyűséget, amelyet megjegyzésével egy csapással be is is­mert: „házilag készített, muszáj volt” – fűzte hozzá kendőzetlenül.

A felvételen kikockáztuk a szörnyűséges részleteket:

Az alapítvány vezetőjétől, Tornóczky Anitától megtudtuk, hogy a felvételeket körülbelül két hete készítette az állatkínzó, aki ellen azon nyomban feljelentést tettek. Úgy tudjuk, a macskagyilkos beismerte a tettét.

Az elkövető olcsón megúszhatja

Az állatkínzás Magyarországon alapesetben maximum két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A törvény azonban csak ritkán szab ki letöltendő börtönt. Sokkal inkább a felfüggesztett büntetés, a pénzbírság, a jóvátételi munka vagy egy szimpla megrovás a jellemző. A civilek ezért országos aláírásgyűjtésbe kezdtek, szeretnék ugyanis elérni, hogy az állatkínzók büntetésének alsó határa egy évnél kezdődjön.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek