Fogadjunk, hogy nem tudta, ezek mire valók!

Fogadjunk, hogy nem tudta, ezek mire valók!

hátizsák
PUBLIKÁLÁS: 2017. május 27. 13:30
Gondolkodott már azon, miért van lyuk a nyalókapálca végén? Vagy hogy miért van egy zseb a női alsóneműben? A 5-Minute Crafts összeállításából kiderül.
Bors

Bőrplecsni a hátizsákon

Praktikus módon kempingezés közben kötelet vagy horgot akaszthatunk bele, bár manapság csupán csak kiegészítő a táskán.

Élére vasalt nadrág

A 19. század elején az európai ruhagyártók tömegesen szállították a tengerentúlra áruikat. A minél optimálisabb helykihasználás miatt élére vasalták a nadrágokat, így foglalták a legkevesebb helyet. Manapság pedig egyszerűen divattá vált.

Lyuk a telefon vakuja alatt

Ez egy kiegészítő mikrofon, ami egyrészt tisztábbá teszi a hangokat, másrészt csökkenti a zajokat.

Heinz 57

A Heinz ketchuposflakonokon található 57-es szám a Heinz-termékek számát jelöli 1896 óta. Bár ez inkább már csak díszítés, hiszen sokkal több terméket árulnak.

Pengén lévő bevésések

Ezek arra szolgálnak, hogy ha kicsorbul a penge, akkor a bevésődések mentén – vigyázva ujjaink épségére – letörjük a csorba részt, így a szerszám ismét éles lesz.

Zseb a bugyi belsejében

Az alsóneműk külső és belső része kétféle anyagból készül, utóbbinak speciális puha anyagból kell készülnie. A női fehérneműk esetében nem lehet mindkét anyagot teljesen bevarrni, ezért jött létre egy pici zseb.

Fogantyú a visszapillantó alján

A visszapillantó tükröket dupla bevonattal látták el. Éjszaka, hogy ne vakítson el a mögöttünk haladó autó, megnyomva a fogantyút tudjuk váltani a tükör bevonatát, így elhárítva a túl sok fényszórófényt.

Sapkabojt

A 18. században a francia matrózok sapkájának tetejére varrták fel először, hogy a fedélzeti gerendáktól megóvják a fejüket. Később a tisztek rangjának megkülönböztetésére  is szolgált.

12M a krémek hátulján

Ez jelzi, hogy hány hónapig használhatóak a kozmetikai termékek (M mint hónap).

Üreg a nyalókás pálcika végén

A négyszögletű lyukat azért vésik a pálcika végébe, mert amikor a nyalóka gyártása során a folyékony cukorba mártják a pálcikát, oda folyik először az édes, meleg, cukros massza. Végül az tartja a pálcika tetején a cukorgolyót, amikor az megszilárdul.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.